(FOTO) JELENA MILOVANOVIĆ: Ovde sam naučila bitne košarkaške lekcije
Foto: Vojin Ilić, Promo

prisetila se prošlosti

(FOTO) JELENA MILOVANOVIĆ: Ovde sam naučila bitne košarkaške lekcije

Košarka -

Košarkaški kamp Kasta obeležio je dve decenije postojanja, a Jelena Milovanović, kapiten ženske košarkaške reprezetnatcije Srbije i jedan od promotera ovog kampa je istakla:

"Ovde sam, slušajući decu i odgovarajući na pitanja naučila bitne ne samo košarkaške već i životne lekcije. Zbog mnogo prijatelja i odnosa koji imam sa svima ovde uvek se rado odazivam Srđanovom pozivu i družim sa decom", rekla je Jelena Milovanović.

1 / 7 Foto: Vojin Ilić, Promo

Posle dvadeset godina, više od 23 hiljade kampera, 547 klubova, 804 trenera i kako je istakao prvi čovek kampa Srđan Stojanović upisanog fakulteta, Kasta može da se pohvali činjenicom da sve vreme raste i osavremenjuje kako program koji je osmislio profesor Milivoje Karalejić tako i uslove za rad.

"Pre 28 godina telefonski poziv Bratislava - Bate Đorđevića i ideja da pomognem kampu na Zlatiboru, promenila mi je život. Do tada sam bio samo sudija, a od tada do danas, završio sam karijeru kampera, učio posao rukovodioca kampa i na kraju, zajedno sa prijateljima iz sveta košarke od Kaste načinio ovo što jeste. Hvala svima koji su tome doprineli, to je bio, jeste, a verujem, jer samo tako možemo nastaviti put, da će i biti zajednički rad svih nas", rekao je prvi čovek kampa Srđan Stojanović i nastavio:

foto: Vojin Ilić, Promo

"Za 20 godina kroz kamp je prošlo više od 23.000 kampera, što je jedan srpski grad! Posebno smo ponosni što se deca vraćaju i što i posle igračke karijere na razne načine ostaju u košarci. Mnogo je takvih primera".

Primajući zasluženo priznanje, koje je uručeno saradnicima Kaste (koja ima znak Košarkaškog saveza Srbije), u prve dve decenije Bratislav - Bata Đorđević je rekao:

"Pomalo sam tužan što nema pokojnog Mikija Pavićevića, koji je prvi pokrenuo ovako nešto. Kamp Aleksandar Nikolić na Zlatiboru je najstariji u Evropi. Iz njega su kasnije izrašli ljudi koji su kao Srđan Kastom, širili i bogatili tu viziju . To me čini veoma srećnim", rekao je Đorđević.

foto: Vojin Ilić, Promo

Kamp program sprovodi na 4 otovorena terena, ali u sali koja se nalazi u sklopu hotela Neda na Rudniku, u sklopu kojeg su i bazen, diskoteka i mnogi drugi sadržaji, koje kamperi koriste tokom desetodnevne smene.

Košarkaški kamp Kasta ove sezone imaće šest smena, a jubilarna dvadeseta godina okončaće se 29. avgusta, istovremeno označavajući početak priprema za narednu.

foto: Vojin Ilić, Promo

Kurir.rs / Kurir sport, Foto: Promo, Vojin Ilić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Da li nam treba video tehnologija u fudbalu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track