ŽREB ZA REGIONALNU LIGU KOŠARKAŠICA: Zvezda, Partizan i Kraljevo dobili rivale
Nataša Kovačević, Foto: Foto: Waba liga

17. sezona WABA lige

ŽREB ZA REGIONALNU LIGU KOŠARKAŠICA: Zvezda, Partizan i Kraljevo dobili rivale

Košarka -

Regionalna liga za košarkašice startovaće 4. oktobra, a tri predstavnika Srbije Crvena zvezda, Partizan i Kraljevo saznali su imena rivala posle žreba koji je održan u Slavonskom Brodu.

U žreb BTravel WABA lige 2017/18 je uz 11 prijavljenih klubova uslovno dodan Istanbul Universitesi koji je zatražio wild card, a odluka o ulasku turskog kluba će biti poznata najkasnije do 1. avgusta.

Žrebom je rukovodio komesar Nadir Koredžija, a odradili su ga direktor Partizana Bojana Janković, predsednik Crvene zvezde Nataša Kovačević i predsednik skupštine Crvene zvezde Anđa Vukmirović.

foto: Foto: Waba liga

Crvena zvezda je svrstana u grupu A, zajedno sa prošlogodišnjim finalistom, ekipom Beroe iz Bugarske, Budućnosti iz Podgorice, Plej ofa iz Sarajeva, Trešnjevke iz Zagreba i Istanbulskog Univerziteta.

Partizan i Kraljevo će se takmičiti u grupi B zajedno sa aktuelnim šampionom, ekipom Celja iz Slovenije, a rivali su još Montana iz Bugarske, Medveščak iz Zagreba i Ragusa iz Dubrovnika.

foto: Foto: Waba liga

Redovna skupština WABA liga u Slavonskom Brodu, koja je održana minulog vikenda, je počela potpisivanje sponzorskog ugovora WABA lige i BTravela prema kojem će takmičenje u sledeće četiri godine nositi ime BTravel WABA liga, a u tom razdoblju će se organizovati i turniri te letnji kampovi za košarkašice mlađih uzrasta iz regiona.

Srbobran Filipović, predsednik WABA lige: "Velika je privilegija i odgovornost biti na čelu tima koji rukovodi takmičenjem u najelitnijoj ligi ženske košarke u ovom delu jugoistočne Evrope. U proteklih 16 sezona, u ligi koja okuplja najbolje timove i prvake država regiona, imali smo prilike da se mnogo puta radujemo i proslavljamo rezultate reprezentacija u kojima su nastupale košarkašice, čijim potezima smo se divili u regionalnom takmičenju gledajući ih kroz utakmice u WABA ligi i na prazniku završnice naše lige Final-Fouru.

Ako uzmemo u obzir činjenicu da su na upravo završenom prvenstvu Evrope u Češkoj, od 16 najboljih reprezentacija učestvovale i tri iz našeg regiona (Crna Gora, Slovenija i Srbija), da je ukupno 33 košarkašica i 9 trenera osetilo draž našeg takmičenja, a mnogi su još uvek učesnici naše lige, onda možemo biti ponosni i srećni što smo i mi deo ovog takmičenja."

Kurir.rs/Kurir sport, Foto: WABA liga

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Leonardo, odluči šta želiš!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track