ZVEZDA BEZ POLA TIMA: Crveno-beli ostali bez petorke
Foto: Filip Plavčić

SRPSKI EVROLIGAŠ SAMO PRODAJE

ZVEZDA BEZ POLA TIMA: Crveno-beli ostali bez petorke

Košarka -

Crveno-beli trenutno nemaju ekipu, otišla je okosnica tima koji je bio veliko iznenađenje u Evroligi

Kada bi danas počela sezona, Crvena zvezda ne bi imala tim ni za opstanak u domaćoj ligi, a kamoli za plasman na fajnal-for Evrolige, što je cilj kluba za 2018. godinu.

Šalu na stranu, ali činjenica je da je srpski evroligaš trenutno bez petorke iz prošle sezone. Čarls Dženkins, Luka Mitrović i Marko Simonović pronašli su novi klub, a na izlaznim vratima je još većina igrača, pre svih Stefan Jović, Ognjen Kuzmić i Branko Lazić. Treba istaći da je Zvezda trenutno i bez trenera, jer je Dejanu Radonjiću 30. juna istekao ugovor i još se ne zna da li će potpisati novi.

Teška finansijska situacija naterala je čelnike kluba s Nebojšom Čovićem na čelu da prodaju većinu igrača iz ekipe, a pojačanja zasad nema ni u najavi. Naravno, Delije ne treba da brinu jer je letnja pijaca duga, mada nikad se ne zna šta donosi novi dan.

Jedno je sigurno, Crvena zvezda ide korak više u odnosu na prošlu sezonu, a to je plasman na fajnal-for Evrolige, koji se igra u beogradskoj Areni.

foto: Dado Đilas

Marko Simonović

ZVEZDA ĆE I BEZ NAS OSTATI VELIKA

Marko Simonović poslednji je zvanično napustio Zvezdu.

- Sigurno je da je svima žao što nećemo ponovo biti zajedno, ali takav je naš posao. Bila je čast biti deo tako sjajne generacije i sarađivati sa svim ljudima u klubu. To je osećaj koji se nikada neće promeniti. Ne sumnjam da će Crvena zvezda i dalje biti velika.

Kurir / Milan Nastić

Foto: Dado Đilas, Filip Plavčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track