Nedović: Izabrao sam Lijetuvos zbog Džikića
Foto: Saša Pavlić

Nedović: Izabrao sam Lijetuvos zbog Džikića

Košarka -
On je kazao i da mu je drago što će igrati u Litvaniji, zemlji koja živi za košarku

VILJNUS - Doskorašnji košarkaš Crvene zvezde Nemanja Nedović karijeru će nastaviti u litvanskom Lijetuvos Ritasu, a jedna od činjenica koja je preusudno uticala na to je što ekipu iz Viljnusa vodi srpski trener Aleksandar Džikić.

"To je bio jedan od razloga što sam se odlučio za Lijetuvos. Prošlog leta smo dobro sarađivali u mladoj reprezentaciji Srbije. Drugi razlog za moju odluku je to što će Lijetuvos igrati u Evroligi sledeće sezone, a ja želim da se oprobam protiv najboljih", kazao je 21-godišnjak u izjavi koju je preneo zvanični sajt litvanskog kluba.

On je kazao i da mu je drago što će igrati u Litvaniji, zemlji koja "živi za košarku".U timu Lijetuvosa igra i Predrag Samardžiski koji je svojevremeno bio član Partizana i FMP-a.

"Moja uloga u novom timu će zavisiti od trenera i toga koji zadatak će mi dati. U svakom slučaju, pružiću maksimum da pomognem Lijetuvosu da zabeleži dobre rezultate u svim takmičenjima", kazao je Nedović, kojeg je nedavno selektor Srbije Dušan Ivković uvrstio na širi spisak kandidata za tim koji će igrati kvalifikacije za EP 2013. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track