(KURIR TV) TEODOSIĆ: Jedno od retkih takmičenja na koje idemo kao favoriti
Miloš Teodosić, Aleksandar Đorđević, Foto: Fonet

Okupili se košarkaši

(KURIR TV) TEODOSIĆ: Jedno od retkih takmičenja na koje idemo kao favoriti

Košarka -

Kapiten košarkaške reprezentacije Miloš Teodosić rekao je da je predstojeće Evropsko prvenstvo jedno od retkih na koje Srbija odlazi kao jedan od favorita za osvajanje medalje, kao i da mu je neshvatljivo što je veliki broj igrača otkazao nastup za univerzitetsku reprezentaciju.

"Predstojeće prvenstvo je jedno od retkih u psolednjih 10 godina na koje mi dolazimo kao oziljni favoriti. Mislim da bi nastavak kontinuitet osvajanja medalja bila sjajna stvar. Siguran da će Sale (Aleksandar Djordjević) da nam kaže da je prioritet zlato i da je to nešto na šta mi idemo. Slažem se s njim. Mislim da bi i osvajanje jedne od tri medelje takodje bio veliki uspeh", rekao je Teodosić novinarima u Beogradu.

Košarkaška reprezentacija Srbije okupila se danas u Beogradu na početku priprema za Evropskom prvenstvo.

"Postepeno se vraćamo na stari put. Krenuli od 2009. godine, gde smo slučajno osvojili medalju, koju niko nije očekivao, pa onda 2014. Svetsko prvenstvo, pa prošle Olimpijske igre. Polako se vraćamo na ono da kada odlazimo na prvenstva idemo kao favoriti za medalje", rekao je on.

Čak 28 igrača otkazalo je poziv za nastup u univerzitetskoj reprezentaciji, koja bi trebalo da bude okosnica tima za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

"Neshvatljivo mi je to što su uradili. Pričamo o momcima koji nemaju opravdanja za takav postupak. (Ognjen) Jaramaz je stvarno povredjen. Ti momci stvarno ništa nisu uradili u karijerama... Oni ne shvataju koliko bi im pomoglo da su s tom reprezentacijom da budu bolji. Fudbalskim žargonom, bili bi u gol šansi da sede na stolicama ovde s nama. Meni je to neshvatljivo i užasno", rekao je on.

Teodosić je nedavno prešao iz CSKA Moskve u Los Andjeles Kliperse, što će biti njegov prvi anganžam u NBA ligi. Upitan koja će mu biti uloga u LA Klipersima, kapiten selekcije Srbije je rekao još uvek ne zna.

"Nismo mnogo pričali. Razgovarali smo o nekim detaljima, ali ništa bitno. Mislim da sam izabrao pravu ekipu, gledajući igračče koje Klipersi imaju. To je presudilo, kao i što tamo mogu da nadjem sebe, jer je to ekipa u kojoj ću imati minute. To mi je najbitnije", rekao je Teodosić.

Beta, Foto: Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Suma već oborio jedan rekord u Partizanu! Nisu pare

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track