VEROVALI ILI NE: Kingsi više ne žele Dejana Bodirogu!
Foto: Profimedia

NBA KLUB IZ KALIFORNIJE TEK SAD OTPISAO SRBINA

VEROVALI ILI NE: Kingsi više ne žele Dejana Bodirogu!

Košarka -

Jedan od najvećih košarkaša Evrope, deset godina posle oproštaja od aktivnog igranja, dobio status slobodnog agenta u NBA i pravo da bira drugi klub.

Možda je generalni menadžer Sakramento Kingsa Vlade Divac iskoristio svoj uticaj da prijatelju iz reprezentacije Dejanu Bodirogi omogući status slobodnog agenta, a moguće je čak i da poznanstvo sa takvom igračkom legendom nije pomoglo „belom Medžiku“ da dobije široki izbor klubova u NBA, već ga je zakonski rok tek sada oslobodio svih stega iz igračkih dana.

Neverovatno zvuči da je Bodiroga tek juče dobio mogućnost da zaigra za drugi klub u NBA, a da je sve do ove ekskluzivne objave mogao da igra isključivo za Kingse, iako već deset godina nije aktivan košarkaš. Jednog od najvećih srpskih igrača draftovali su Kingsi još daleke 1995. godine kao 51. pika, ali se ponuda iz SAD nikad nije činila toliko primamljivom da bi ostavio evropski kontinent, na kojem je tri puta bio šampion kao igrač Panatinaikosa i Barselone.

Karijeru je završio u rimskoj Lotomatici, a do oproštaja 2007. godine branio je boje zrenjaninskog Proletera, Zadra, Stefanela, Real Madrida, Panatinaikosa i Barselone.

foto: Reuters

Čeka se Bogdan

ZAUVEK OSTAJU „SRPSKI KLUB“

Navijačima Sakramenta u Srbiji nije ispunjena želja da vide tim sa trojicom Srba na parketu. Peđa Stojaković i Vlade Divac nikad nisu dobili šansu da se oslone na pomoć druga iz nacionalnog tima, pa su možda i zbog toga uspeli najviše da doguraju do finala Zapadne konferencije, gde su gubili od Lejkersa. Danas, pored Divca, u klubu su na različite načine angažovani Peđa Stojaković i Peđa Drobnjak, a najveću pažnju privlači dolazak Bogdana Bogdanovića iz Fenerbahčea.

Kurir / D. P.

Foto: Profimedia, Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Partizanovo veče istine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track