(VIDEO) A OD ŽOCA 20.000 EVRA: Partizan dočekuje Fenerbahče u Noći evropskih šampiona (19)
Foto: Reuters

Crno-beli dočekuju Obradovića

(VIDEO) A OD ŽOCA 20.000 EVRA: Partizan dočekuje Fenerbahče u Noći evropskih šampiona (19)

Košarka -

Gostovanje evropskog prvaka koji predvodi legendarni Željko Obradović doneće crno-belima znatan prihod od TV prava i ulaznica

Sudar šampiona Evrope u beogradskoj hali „Aleksandar Nikolić“. Partizan, koji je pokorio kontinent davne 1992, večeras (19.00) u prijateljskom meču dočekuje aktuelnog vladara, turski Fenerbahče.

Legendarni Željko Obradović vodio je i crno-bele i žuto-plave do najvećih klupskih dostignuća, a posle četiri godine popularnim Pionirom ponovo će odjekivati ime najtrofejnijeg trenera Starog kontinenta.

Ovo ne samo da će biti košarkaški spektakl već gostovanje Fenera Partizanu u ovim teškim vremenima donosi znatan prihod od 20.000 evra od TV prava, pošto će meč direktno prenositi RTS i Arena sport.

- Hvala Željku što je doveo ekipu. Nije realno da se suprotstavimo Feneru, ali bićemo na nivou s ovim mladim igračima. Ovo je odlična provera pred početak sezone. Prosek godina ove ekipe je 22, tako da se promenio koncept u odnosu na prethodne godine. Meni je u interesu da promovišemo mlade igrače. I Vanja je mlad, doveli smo Pecarskog, tu je Tadić. I stranci su mladi. Uz njih su dvojica iskusnih, Veličković i Čakarević - rekao je trener Partizana Miroslav Nikolić.

Željkov Fenerbahče s Kalinićem i Gudurićem neće obradovati samo basket fanove u Beogradu već će šampione Evrope videti i Čačani, pošto će sutra u Čačku turski tim odigrati utakmicu protiv Borca, kluba u kome je Obradović počeo karijeru.

Sjajna najava

Muta i Željko u crtanom filmu

Za ovaj spektakl KK Partizan je napravio i kraći crtani film, u kome su glavni junaci trener Partizana Miroslav Nikolić, kapiten Novica Veličković, Najdžel Vilijams-Gos i Mihajlo Andrić s jedne i legendarni stručnjak Fenerbahčea Željko Obradović, te miljenik navijača crno-belih Jan Veseli s druge strane.

- Danas počinjemo sezonu - najpre poručuje popularni Muta, a Andrić se nadovezuje:

- Moramo jako od starta, protivnik je...

- Najbolji! - završava Veličković.

Potom se pojavljuje Željko Obradović, a s tribina se čuju navijači, koji skandiraju njegovo ime.

ONI DOLAZE U BEOGRAD

Melih Mahmutoglu

Bred Vonamejker

Ahmet Duverioglu

Jan Veseli

Marko Gudurić

Kostas Slukas

Džejson Tompson

Luiđi Datome

Egehan Arna

Tarik Biberović

Bariš Heršek

Nikolo Meli

Nikola Kalinić

Kurir / Predrag Gajić

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: "Ja retko plačem...ali..." Oni su sinoć rasplakali Beograd.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track