Svetsko prvenstvo u basketu 3 na 3 u Beogradu
Foto: Kurir, Promo

Lepe vesti iz Italije

Svetsko prvenstvo u basketu 3 na 3 u Beogradu

Košarka -

Grad Olbia na Sardiniji bio je domaćin velikog Foruma Svetske školske sportske federacije (ISF).

Srbija je punopravni član ove velike organizacije, a lepe vesti stižu nam sa ovog skupa. Beograd je dobio domaćinstvo Svetskog školskog prvenstva, u popularnom basketu 3 na 3, za 2018. godinu.

- Uz Forum održan je i sastanak Izvršnog borda ISF, gde su definitivno potvrđene zemlje domaćini velikih školskih svetskih takmičenja, sve do 2020. godine. Beograd je izabran da bude organizator Svetskog prvenstva u basketu tri na tri i siguran sam da ćemo napraviti spektakl - istakao je Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije, koji je i jedan od članova borda ISF.

- Najveći događaj mladih jeste Gimnazijada, takmičenje koje se održava leti, svake dve godine, u čak 17 sportova uz učešće oko 5.000 mladih. Glasanje je bilo tajno a pobedila je Kina i Gimnazijada će se održati u gradu Jinjiang. Gimnazijada je zaista veliko takmičenje. Nekoliko gradova je bilo u konkurenciji. Glasao sam za Kinu, na kraju su i pobedili - zaključio je Tanasković, nosilac olimpijske medalje u odbojci.

foto: Kurir, Promo

U Savezu za školski sport nastavljaju sa puno aktivnosti. U novembru i decembru očekuju ih završna takmičenja u stonom tenisu, plivanju i rukometu. A puno prezentacija pripremaju za ovogodišnji Sajam sporta, koji će u organizaciji Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije, održati od 24. do 26. novembra.

Kurir sport / Goran Anđelković, Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja