ALIMPIJEVIĆ POSLE MAKABIJA: O razgovoru u svlačionici, trenerskim pričama u Moskvi, Dangubiću, Spahiji, Makabiju i bolnim skokovima u napadu
Foto: Dado Đilas

trener Zvezde nadahnut

ALIMPIJEVIĆ POSLE MAKABIJA: O razgovoru u svlačionici, trenerskim pričama u Moskvi, Dangubiću, Spahiji, Makabiju i bolnim skokovima u napadu

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je posle ecroligaškog trijumfa nad Makabijem u četvrtom kolu Evrolige, da je zadovoljan i ponosan, ali da je na poluvremenu meča u svlačionici crveno-belih bilo vrlo zanimljivo.

"Moram biti srećan posle četiri kola Evrolige i teškog rasporeda, zbog bilansa koji imamo. Imali smo loše poluvreme. Loša energija. Ponosan sam na reakciju koju tim pokazuje. Na poluvremenu smo pričali sa mnogo razumevanja, rekli mnoge stvari jedni drugima u lice, ali smo zadržali mir. Imaćemo mnogo iskušenja i ovako teških serija mečeva. Neke će biti kao ova prva, a neke malo lakše. Ali ćemo posle slobodnog dana, konačno trenirati dva dana u subotu i nedelju."

Alimpijević se u priči o stanhju u timu dotakao i stručnog štaba.

"Koliko smo mi iz stručnog štaba "u mašini" ilustrovaće jedan detalj- U Moskvi smo u pondeljak sedeli, kada su dva trenera razgovarala. Prvi je rekao: "Sutra je ponedeljak!", na mu je sagovornik uzvratio: "Šta pričaš sutra je petak?"

Strateg Crvene zvezde govorio je i o Makabiju

"Ovaj Spahijin Makabi je potpuno drugačiji od onog koji je bio prošle godine i zbog toga sam posebno ponosan. Oni su na naše promašaje kupili skokove, ali ne znam koga je više boleo podatak da su oba tima imala po 15 skokova u napadu."

Opet o Zvezdi.

"Kada pričamo o Zvezdi i ulogama koje su podeljene, ponosan sam što svako zna šta mu je zadatak i što je to prihvatio. Neko uđe da naprabvi faul i to uradi kako treba. Imam ogromno poverenje u ljude sa kojima radim."

O stanju povrede Nemanje Dangubića.

"Dangubić trenira i gotovo sa sam siguran da će u ponedeljak biti u timu. Naravno, to zavisi od treninga pre duela u ABA ligi", zaključio je Dangubić.

Kurir sport, Foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Pogledajte poslednje sekunde utakmice i pobedu Crvene zvezde nad Makabijem

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track