LOKOMOTIVA GAZI SVE REDOM Saša Obradović: Koristim američko iskustvo
Foto: Fonet/AP

Ruska ekipa odlično otvorila novu sezonu

LOKOMOTIVA GAZI SVE REDOM Saša Obradović: Koristim američko iskustvo

Košarka -

Košarkaši Lokomotive Kuban, predvođeni Sašom Obradovićem sa klupe, odlično su započeli novu sezonu pošto su zabeležili sve tri pobede na početku grupne faze Evrokupa.

Lokomotiva Kuban se takmiči u grupi C i do sada je trijumfovala protiv Limoža, Albe i Lijetuvosa, a u sredu će za protivnika imati Bilbao. Obradović kaže da njegov tim, uprkos dobrim rezultatima, tek hvata zalet.

-Imamo dosta novih igrača i još uvek se praktično uigravamo i upoznajemo na terenu. Ipak i u takvim okolnostima vrlo je bitno dobijati utakmice, pogotovo one neizvesne, a nama se to dogodilo na dva gostovanja - u Francuskoj i u Litvaniji. Idemo u pravom smeru i verujem da ćemo dostići najbolju formu kada to bude bilo najpotrebnije - rekao je Obradović.

Ekipa iz Krasnodara je do trijumfa nad Limožom i Lijetuvosom došla posle neizvesnih završnica. Obradović smatra da takve pobede dodatno jačaju ekipu.

-Protiv Limoža smo izdržali pritisak, a protiv Lijetuvosa slavili u produžetku. Takve utakmice grade karakter pojedinaca, ali i ono što je najvažnije - i čitave ekipe. Iako na tim mečevima nismo na terenu izgledali onako po mom ukusu, moram da budem zadovoljan jer je ekipa pokazala zajedništvo kada je bilo najpotrebnije i izvojevala dve važne pobede - kaže Obradović.

Obradović je sa Lokomotivom prošle sezone ostvario sjajne rezultate i u VTB ligi i u Evrokupu, gde su stigli do polufinala, a srpski stručnjak smatra da je ove sezone konkurencija još jača.

-I ove sezone nas dva puta vode do Evrolige i ne zna se koji je teži. U VTB ligi pored CSKA, Himki je napravio drim tim, a tu su i uvek neugodni Uniks, sa takođe izuzetno kvalitetnim sastavom kao i Zenit, a ne bih isključio ni mogućnost da se pojavi i neko iznenađenje. Što se Evrokupa tiče, konkurencija je mnogo jača nego prethodne sezone. Nalazimo se u ujednačenoj grupi gde svako svakog može da pobedi i siguran sam da će nijanse odlučivati o tome ko će proći u narednu fazu. Očekuje nas velika borba na svim frontovima i zbog toga moramo biti maksimalno spremni i fokusirani za svaku utakmicu - smatra Obradović.

Obradović je protekla dva leta proveo na stručnom usavršavanju u SAD, što se pozitivno odrazilo na rezultate njegovog kluba. 48-godišnji trener je ove godine radio sa Bruklin Netsima i smatra da je to iskustvo bilo izuzetno vredno.

-Veoma mi je koristio još jedan odlazak u Ameriku. Rad u letnjoj NBA ligi mi je doneo dodatna saznanja, koja sprovodim od ove sezone i koja mi daju određene rezultate. Vrlo je teško i praktično nemoguće preslikati rad iz NBA u Evropu, ali ako uzmete neke najbolje delove i prilagodite ih našim uslovima, onda možete očekivati samo pozitivne stvari - zaključio je Obradović.

Obradović i Lokomotiva Kubanj u sredu dočekuju Bilbao u Evrokupu, gde za sada imaju skor 3-0. U VTB ligi tim iz Krasnodara ima dve pobede i poraz, a ovog vikenda gostovaće ekipi Avtodora.

Kurir sport

Foto: Fonet/AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Evo zašto je meč u Londonu utakmica decenije za Zvezdu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track