FAVORITI PO PLANU: Olimpijakos i Fener trijumfalno kroz Španiju, Makabi se kockao, ali pobedio
Foto: euroleague.net

EVROLIGA

FAVORITI PO PLANU: Olimpijakos i Fener trijumfalno kroz Španiju, Makabi se kockao, ali pobedio

Košarka -

Košarkaši Olimpijakosa pobedili su večeras Valensiju u gostima sa 72:64 u meču desetog kola Evroligi.

Crveno-beli, iako i dalje bez Spanulisa, slomili su Valensiju pre svega jakom odbranom.

Najbolji u pobedničkom timu bili su Kostas Papanikolau (13 pts, 6 sk, 4 as), Jorgos Printezis (12 pts, 14 sk) i Janis Strelnieks (12 pts, 3 sk, 3 as). Nikola Milutinov je imao 6 poena i 5 skokova.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Erik Grin iz Valensije sa 26 poena. Olimpijakos je ostvario osmu pobedu i ostaće prvi na tabeli, dok je Valensija u grupi timova pri dnu tabele sa učinkom 3-7.

I aktuelni šampion Evrope Fenerbahče je slavio u Španiji protiv Baskonije sa 83:69.

Tim Željka Obradovića je zabeležio sedmi trijumf, a Baskonija šesti poraz. Čak šestorica igrača Fenerbahčea ostvarila su dvocifren poenterski učinak, a najefikasniji je bio Džejms Nanali sa 16 poena, 3 skoka i 2 asistencije. Kostas Slukas je dodao 14 poena, Luiđi Datome 12, Bred Vonamejker 11. Po deset poena postigli su Nikolo Meli i Jan Veseli, a Marko Gudurić je zabeležio 2 poena i 1 skok za nepunih pet minuta na parketu.

U poraženom sastavu Toko Šengelija je postigao 13 poena, dok su Janis Tima, Marselonju Uertas i Rodrig Buboa ubacili po 10 poena.

Makabi je na svom terenu u Tel Avivu bio bolji od Žalgirisa sa 81:74. "Ponos Izraela" je imao i 17 poena prednosti, ali je na kraju strepeo za pobedu.

Noris Kol je utakmicu završio sa 26 postignutih poena, pet skokova i četiri asistencije. Kod Žalgirisa je Milaknis postigao 19. Makabi ima skor 6-4, a Žalgiris 5-5.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: euroleague.net)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Ma kakav Mundijal!? Ovo je na Balkanu važnije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track