PODNETA INICIJATIVA ZA VANREDNU SKUPŠTINU: Vlado Ilievski smenjuje predsednika Košarkaškog saveza Makedonije
Foto: Fonet

POTRESI

PODNETA INICIJATIVA ZA VANREDNU SKUPŠTINU: Vlado Ilievski smenjuje predsednika Košarkaškog saveza Makedonije

Košarka -

Bivši košarkaš Vlado Ilievski podneo je inicijativu za vanrednu skupštinu makedonskog saveza (MKF) na kojoj bi bio smenjen predsednik Petar Naumovski.

"Inicijativa je podneta... Produžava se borba za bolju košarku u Makedoniji", napisao je na svom fejsbuk profilu jedan od naboljih makedonskih košarkaša, uz svoju fotografiju ispred kancelarije MKF.

Kako su preneli lokalni mediji, Ilievski je uz inicijativu priložio potpise većine klubova članova Saveza, a prema pravilniku, predsednik MKF Petar Naumovski ima rok od 15 dana da sazove vanrednu skupštinu.

Nekoliko makedonskih prvoligaških klubova, među kojima su MZT, Rabotnički i Kumanovo, pokušalo je prošle godine da smeni Naumovskog sa kojim su u stalnom sukobu.

Zahtev za smenu Petra Naumovskog klubovi su ponovo pokrenuli u novembru prošle godine, kritikujući njegov rad i optužujući ga za loše stanje u makedonskoj košarci.

Kapiten reprezentacije koja je osvojila najveći uspeh u istoriji Makedonije, osvajanjem četvrtog mesta na Evropskom prvenstvu 2011. godine, Vlado Ilievski od ranije je prikupio potpise za kandidaturu za predsednika MKF.

kurir.rs / Beta

foto: Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track