(VIDEO) DOBRIĆ SA 7 TROJKI TORPEDOVAO MZT: Zvezda lako slavila u Skoplju i nastavila poteru za Budućnošću
Foto: ABA Liga

ABA liga

(VIDEO) DOBRIĆ SA 7 TROJKI TORPEDOVAO MZT: Zvezda lako slavila u Skoplju i nastavila poteru za Budućnošću

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde savladali su MZT (92:58) u meču 17. kola regionalne ABA lige, koji je igran u Skoplju.

Izabranici trenera Dušana Alimpijevića su meč rešili u drugoj četvrtini, kada su serijom trojki stekli 15 poena prednosti, koje u nastavku meča nisu ispuštali. Treba istaći da u sastavu tima iz Beograda zbog povreda nije bilo Pera Antića i Džejmsa Feldina, koji su povređeni. Antić je biosa ekipom u Skoplju, dok Ročestija čeka pauza od desetak dana, pa je u sastavu bio Marko Kešelj.

Meč je bez sumnje obeležio Ognjen Dobrić, koji je ubacio 23 poena, od čeka 21 van linije 6,75. Ubacio je dakle, sedam trojki, dok je 13 postigao Tejlor Ročesti.

Zvezda je ostvarila 14 pobedu i vratila se na drugo mesto sa porazom više od Budućnosti, dok je MZT ostao poslednji sa tri pobede i 14 poraza.

Prva četvrtina

Lazić je pogodio prve poene na meču, a zatim je Bjelica pogodi uz faul. Zvezda na startu meča želi da otkloni svaku sumnju oko pobednika.MZT je posle lošeg starta došao do igre i na polovini prve deonice uspeo da smanji na 14:6.

MZT je na krilima Andreja Maslinka, koji je ušao u seriju poena uspeo da se vrati u utakmicu, pa je Alimpijević zatražio minut odmora, kritikujući Zvezdino zagrađivanje koša.

Gosti su do kraja prve četvrtine kažnjavali sve greške Zvezdine odbrane i promašaje u napadu, pa je posle deset minuta na semaforu stajalo 21:18 za crveno-bele.

Druga četvrtina

Dilan Enis je bvezao pet poena i vratio prednost na sttranu Zvezde 23:18. Potpm je Ročesti trojkom prekinuo Zvezdin niz promašaja primoravši Željka Lukajića da zatraži minut odmora.

Zvezda je posle tajm auta pogodila još dve trojke i stekla dvocifrenu prednost. Dobrić i Lazić pogodili su za 32:22.Zvezda je ubrzala ritam i pitanje je da li makedonski tim, koji tri i po minuta nije dao koš, može da se vrati u meč.

Izabranici trenera Dušana Alimpijevića na poluvremenu su vodili 40.25.

Treća četvrtina

Bjelica je pogodio prve poene u nastavku. I to sa penala. Kao i u većem delu meča, Zvezda rutinski kontroliše rezultat, iako joj prilično mnogo problema pravi Maslinko.

MZT je ušao u dobar ritam i posle serije 7:0 uspeo da smanji na 47:38. Nakon toga je trojkomodgovorio Dobrić. Na to se nadovezalo šest poena gostiju, za sigurnih 56:38.

Zvezda je na isteku trećeg kvartala imala do rtada maksimnalnih +26 68:42, a interesanto je da je polovinu od 12 trojki gostiju ubacio Dobrić.

Četvrta četvrtina

Poslednji kvartal je potpuno bez ritma. Kao da obe ekipe jedva čekaju da se duel završi. U ekipi Zvezde posle dugo vremena bio je Marko Kešelj, koji je u četvrtoj četvrtini ušao na teren, i pogodio dve trojke i jednu dvojku u tri napada.

Konačan rezultat je 92:58 za Crvenu zvezdu.

Tok meča

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević pozvao je svoje košarkaše da maksimalno ozbiljno shvate gostovanje u Skoplju.

"Za razliku od prve utakmice u Beogradu, dosta toga se promeilo u ekipi MZT-a. Tu je novi trener, dosta je novih igrača, posebo na pozicijama četiri i pet. Sa prošlom utakmicom i pobedom u Zagrebu, naš rival je zadržao šanse za opstanak i sada im je svaka utakmica od velikog značaja u toj borbi", rekao je Alimpijević za klupski sajt.

Crveno-beli će u Makedoniji biti bez povređenih Pera Antića i Džejmsa Feldina.

"Moramo da shvatimo ovu utakmicu najozbiljnije moguće jer se naš prioritet zna. Očekujem da odigramo dobar meč, ali moramo da budemo i maksimalno oprezni, jer ćemo nastupiti bez povređenih Antića i Feldina", dodao je Alimpijević.

Kapiten Branko Lazić očekuje tešku utakmicu protiv MZT-a.

"Promenili su trenera, nekolicinu igrača i osvojenim bodovima u Zagrebu pokazali da će se boriti do kraja za opstanak. To je ekipa u kojoj ima mnogo dobrih šutera, počev od Trajkovskog, Stojanovskog... Zato moramo da odigramo čvrsto, dobro u odbrani i da kontrolišemo ritam utakmice kako nama odgovara", zaključio je Lazić.

Utakmica između MZT-a i Crvene zvezde igra se u ponedeljak od 18 sati.

Kurir sport

Foto: ABA liga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track