ČANAK: Ne nasedamo na priče o umoru Zvezde!
Foto: Vlada Šporčić

Najava derbija

ČANAK: Ne nasedamo na priče o umoru Zvezde!

Košarka -

Trener Partizana Nenad Čanak izjavio je danas da će njegov tim pokušati da energijom i borbenošću parira Crvenoj zvezdi u derbi meču 18. kola ABA lige, ali da ne polaže prevelike nade u umor protivnika.

"Priča da derbi nema favorita je priča trenera koji u tom trenutku ima bolje igrače i čiji tim igra u boljoj formi. Probaćemo da pariramo Zvezdi, pre svega energijom i borbenošću. Ne polažemo nade u neki njihov umor. Znam da pobeda popravlja mnogo toga, a poraz kvari sve prethodno dobro urađene stvari. Očekujem da odigramo maksimalno angažovano i borbeno u veri da možemo da pobedimo Zvezdu", izjavio je Čanak na konferenciji za novinare u dvorani "Aleksandar Nikolić" dodajući da Mihajlo Andrić najverovatnije neće biti u sastavu uz ranije povređene Čakarevića i Tomića, dok se Djorđe Gagić vraća na parket.

Bek Partizana Vanja Marinković istiće da je njegov tim imao dovoljno vremena za pripremu utakmice protiv Crvene zvezde u kojoj je viši energetski nivo u odnosu na rivala neophodan za pobedu.

"Sledi derbi, utakmica koja je uvek puna takmičarskog i emotivnog naboja. Za oba tima je sutrašnji duel jako važan jer je pobeda neophodna i njima i nama. Mi smo posle Cibone imali dosta dana da se što bolje oporavimo i spremimo za utakmicu u kojoj moramo da budemo energetski na višem nivou od Zvezde ako želimo da napravimo iznenađenje", rekao je Marinković.

Utakmica između Crvene zvezde i Partizana igra se sutra od 21 čas u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu.

Kurir sport/Tanjug, foto: Vlada Šporčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track