NEVEROVATNA SONJA DOMINIRA EVROPOM: Petrovićeva ubedljivo najbolja igračica Evrolige
Foto: Fiba.com

Evroliga za košarkašice

NEVEROVATNA SONJA DOMINIRA EVROPOM: Petrovićeva ubedljivo najbolja igračica Evrolige

Košarka -

Srpska reprezentativka Sonja Petrović najkorisnija je igračica ligaškog dela Evrolige za košarkašice.

Petrovićeva je posle 14 kola sakupila 285 indeksnih poena, odnosno 21.9 u proseku na 13 utakmica na koliko je igrala.

O dominaciji srpske reprezentativke dovoljno govori činjenica da je najbližu rivalku ostavila za 30 indeksnih poena, odnosno više od 2 u proseku.

Petrović je ove sezone prosečno beležila 15.4 poena, 6.2 skoka i 3.5 asistencije.

Njen Dinamo iz Kurska je jedina neporažena ekipa u ligaškom delu takmičenja, a na putu za Fajnal-for je očekuje serija protiv ekipe Skio iz Italije.

foto: Fiba.com

U četvrtfinalu će se naći i "srpski" Šopron. Mađarski tim, za koji nastupaju četiri reprezentativke Srbije, će se za plasman među četiri najbolje ekipe boriti protiv Fenerbahčea.

Aleksandra Crvendakić ove sezone beleži u proseku 11.4 poena, 7.1 skokova i 2 asistencije.

Tina Jovanović je u ligaškom delu imala prosek od 9.2 poena, 6.2 skokova i 1.1 asistenciju.

Jelenu Milovanović je u finišu omela povreda da pruži svoj maksimum, a do tada je u proseku beležila 12.9 poena, 4.1 skok i 2.5 asistencije.

Šopronu se u finišu sezone priključila Danijel Pejdž. Ona je na četiri utakmice u proseku imala 5.7 poena, 3.3 skoka i 1 asistenciju.

Glavna prepreka Šopronu ka Fajnal-foru biće Ana Dabović. Košarkašica Fenerbahčea je ove sezone u sjajnoj formi. Na 13 odigranih utakmica u proseku je beležila 11.1 poena, 2.1 skoka, 2.4 asistencije.

Zapaženu ulogu ove sezone u Evroligi je ostvarila i Nevena Jovanović. Srpska reprezentativka je za francuski Viljnev iz Lila ove sezone odigrala 14 utakmica sa prosekom 8.6 poena, 3.4 skoka, 1.5 asistencija. Njen Viljnev, u kome kao asistent trenera radi Ljubica Drljača, će sezonu nastaviti u Evrokupu.

U Evrokupu će takmičenje nastaviti i Galatasaraj selektora Srbije Marine Maljković, u čijem stručnom štabu je i Miloš Pađen.

Poljska Visla nije uspela da nastavi takmičenje u Evropi, uprkos solidnim igrama Tamare Radočaj. Srpski reprezentativni plej je na sedam utakmica u proseku beležio 7 poena, 2.5 skoka, 3.3 asistencije.

Nikolina Milić je za belgijski Kastors, uz nešto skromniju minutažu, prosečno beležila 3.1 poena, 3.3 skoka.

Iako je u finišu sezone potpisala za Polkovice, Miljana Bojović je ostavila sjajan utisak. Na pet utakmica je imala prosek od 5.3 poena, 4.5 skoka i čak 7 asistencija.

Kurir sport

Foto: Fiba.com

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Partizanov tim za Viktoriju. Ovaj deo tima je siguran

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track