Maljković pije Cedevitu od pola miliona evra

Hrvatski evroligaš našao trenera

Maljković pije Cedevitu od pola miliona evra

Košarka -
Trofejni stručnjak će prema pisanju hrvatskih medija za godinu dana rada u Zagrebu inkasirati pola miliona evra

Trener slovenačke košarkaške reprezentacije i doskorašnji trener ruske Lokomotive iz Kubana Božidar Maljković, prema pisanju hrvatskih medija, novi je šef struke u Cedeviti.

Članovi uprave tima iz Sutinskih vrela bili su prošle nedelje u Beogradu, a tada je javljeno da do dogovora sa iskusnim stručnjakom nije došlo. Šta se u dva-tri dana promenilo, ali bi visina ugovora mogla da bude ključ. Naime, prema pisanju pojedinih medija, Boža će za godinu dana inkasirati čak pola miliona evra.

On će na klupi tima zameniti, ako je vest tačna, Dražena Anzulovića, koji je kormilo jedne od najsolventnijih ekipa u regionu napustio posle neočekivanog poraza od Cibone u finalnoj seriji hrvatskog prvenstva. Usput, igranje u Evroligi takođe bi moglo da bude razlog što je nekadašnji šampion Evrope sa Jugopslastikom, Limožom i Panatinaikosom prihvatio ponudu.

Uz Maljkovića, kandidat za trenera Cedevite bio je i Svetislav Pešić, koji je pre desetak dana Arbitraži FIBA podneo zahtev za raskid ugovora sa Crvenom zvezdom Beograd.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track