NEKA ARMANI PADNE U PUNOM PIONIRU: Alimpijević i Ročesti traže pomoć Delija za novi trijumf u Evroligi
Foto: Dado Đilas

težak ispit

NEKA ARMANI PADNE U PUNOM PIONIRU: Alimpijević i Ročesti traže pomoć Delija za novi trijumf u Evroligi

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde u petak dočekuju Armani iz Milana u 22. kolu Evrolige.

Trener Dušan Alimpijević u najavi meča rekao je da će se ova utakmica razlikovati od prve koju su crveno-beli dobili 91:88.

– Ekipa Milana koja nam dolazi u goste postiže najviše poena u ligi. Tim koji ima izvanrednu spoljnu liniju – Tiodor, Džerels, Gaudlok, Micov. Na sve to, nezadovoljni dosadašnjim učinkom u Evroligi, dodali su još jednog izvanrednog šutera i pojačanje Kuzminskasa, koji je dodatno ojačao spoljnu liniju. Ekipa iz Milana igra mnogo bolje u poslednje vreme, dobili su 3 od poslednje 4 utakmice u Evroligi, pobedili su Baskoniju i Barselonu na gostujućem terenu, što nije nimalo lako. Sa druge strane, mi smo utakmicom sa FMP-om ušli u novi mini ciklus, koji se završava utakmicama nacionalnog kupa u Nišu, i želimo pobedu u ovom meču, jer nam svaka pobeda u Evroligi mnogo znači u svakom smislu. Pozivam naše navijače da ispune dvoranu, jer je mnogo lakše nositi sve izazove jedne ovako teške utakmice u ambijentu koji je prepoznatljiv, i sa druge strane otežavajuća okolnost za svaku gostujuću ekipu, rekao je Alimpijević.

Plejmejker Tejlor Ročesti očekuje žestoku borbu.

– Radujemo se novoj utakmici u našoj dvorani pred našim navijačima. Milano je odličan tim sa puno talenta i odličnih individualaca. Igraju zaista dobro u ovom trenutku i u poslednjih nekoliko kola Evrolige. Ova, i nekoliko narednih utakmica koje nam slede su vrlo važne za ciljeve koje smo postavili pred nas na početku sezone. Ono što je najvažnije je da budemo sve bolji kao tim i da učimo iz prošlosti. Očekujem dobru utakmicu dva tima koji će se žestoko boriti za važne bodove. Ono što nam je važno je da navijači budu uz nas, da ispune dvoranu jer očekujem tesnu utakmicu, izjavio je Amerikanac.

Kurir sport

Foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Ovo su dve Đukićeve najveće dileme. Gde su navijači?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track