SRBIN IGRA NA VISOKOM NIVOU Anđušić: Uniks ima kvalitet za povratak u Evroligu
Foto: Dragan Kadić

BLISTA U EVROKUPU

SRBIN IGRA NA VISOKOM NIVOU Anđušić: Uniks ima kvalitet za povratak u Evroligu

Košarka -

Košarkaši Uniksa savladali su Limož u poslednjoj rundi Top 16 faze Evrokupa sa 88:78, a dan ranije su trijumfom Ređo Emilije nad Asvelom saznali da su obezbedili plasman u četvrtfinale. Srpski internacionalac Danilo Anđušić prikazao je još jednu sjajnu partiju u dresu Uniksa u Top 16 fazi. On je za samo 20 minuta provedenih na parketu ubacio Limožu 12 poena, a uz to je ostvario i pet skokova, tri asistencije i jednu ukradenu loptu uz 17 indeksnih poena.

- Bilo je bitno da odigramo dobro protiv Limoža, kako bismo održali formu i na pauzu u takmičenju otišli u dobrom raspoloženju. Lično se uvek trudim da u svakoj utakmici uradim sve što je u mojoj moći i što se od mene traži kako bi ekipa došla do pobede, što je bio slučaj i protiv Limoža - rekao je Anđušić koji drugu sezonu za redom nosi dres ruskog tima iz Kazanja.

Uniks u četvrtfinalu drugog najkvalitetnije evropskog klupskog takmičenja ide na Bajern, koji je dosadašnjim partijama istakao kandidaturu za samu završnicu Evrokupa.

- Više nema lakih protivnika. Bajern igra konstantno dobro cele sezone i na svim pozicijama su popunjeni iskusnim i kvalitetnim igračima. Imamo sada par nedelja pauze, što ćemo iskoristiti da se što bolje pripremimo i pokušamo da se plasiramo u polufinale. Igramo dobro cele sezone i za sada su svi u klubu zadovoljni rezultatima i partijama. Sada je najvažnije održati taj ritam do kraja sezone u svim takmičenjima - ističe Anđušić.

Srpski bek kaže da je zadovoljan svojim partijama, pošto u svakom duelu daje sto posto svojih mogućnosti i trudi se da iskoristi svaku šansu. To se i uklapa u konačne ambicije tima iz Kazanja.

- Cilj je da dođemo do samog kraja u oba takmičenja i da se vratimo u Evroligu, jer za to imamo kvalitet. Idemo korak po korak i fokusiramo se na svakog sledećeg protivnika. U VTB ligi smo prvi na tabeli i to ćemo se truditi da održimo do kraja lige, jer nam prvo mesto garantuje prednost domaćeg terena u plej-ofu. Kada je reč o Evrokupu, u narednom periodu ćemo razmišljati samo o Bajernu i o tome šta treba da uradimo kako bismo se plasirali u sledeću rundu – kaže Danilo Anđušić, bek Uniksa.

Četvrtfinalna serija Evrokupa u kojoj će Bajern imati prednost domaćeg terena počinje 6. marta. U VTB ligi ekipu Uniksa u ponedeljak očekuje gostovanje ekipi Kaleva.

kurir.rs / kurir sport

foto: Dragan Kadić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO)DRMATIČNA ZAVRŠNICA!SRPSKI SUDIJA ODLUČIO POBEDNIKA DERBIJA EUROLIGE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track