(FOTO) SRPSKO VEČE U EVROLIGI: Nedović i Milutinov vodili Unikahu i Olimpijakos! Željkov Fener silovit
Foto: euroleague.net

sjajno

(FOTO) SRPSKO VEČE U EVROLIGI: Nedović i Milutinov vodili Unikahu i Olimpijakos! Željkov Fener silovit

Košarka -

Košarkaši pirejskog Olimpijakosa savladali su ekipu Valensije na domaćem terenu rezultatom 80:70 u okviru 23. kola Evrolige predvođeni svojim najiskusnijim igračem Vasilisom Spanulisom i sjajnim Nikolom Milutinovim.

Olimpijakos je utakmicu rešio u trećem kvartalu najviše zahvaljujući legendarnom vasilisu Spanulisu.

Popularni 'Bili' zaustavio se na 25 poena (10-16 iz igre), imao 9 asistencija i, što je neverovatno, upisao samo jednu izgubljenu loptu.

Fantastičnu partiju u dresu Atinjana odigrao je nekadašnji centar Partizana Nikola Milutinov, koji je ubacio 15 poena (7/8 iz igre), imao 6 skokova, 2 ukradene i 1 izgubljenu loptu uz 4 faula za nešto manje od 25 minuta.

Fernando San Emeterio je sa 19 poena predvodio Valensiju, a šest manje ubacio je Erik Grin.

U drugoj utakmici dana Unikaha je sa 83:69 savladala Makabi iz Tel Aviva i tako upotpunila odličan nastup domaćih ekipa u četvrtak. Osim toga, srpski navijači će imati mnogo razloga za zadovoljstvo jer je, pored Milutinova, Nemanja Nedović pružio odličnu partiju.

Nedović je završio meč sa 15 poena (5-10 iz igre), imao i 5 uspešnih dodavanja, a odličnu podršku pružao mu je Dragan Milosavljević sa 7 poena i 4 uhvaćene lopte. Nemanja je bio najefikasniji, dva poena manje dodao je Mekalum, dok je na drugoj strani 15 poena imao Kejn.

Ranije danas Fenerbahče je na svom terenu silovito odigrao protiv Milana i slavio rezultatom 89:70. Fener je generalno bio veoma raspoložen tokom cele utakmice, a prednost koju su stekli početkom prvog kvartala sačuvali su iskusno do kraja meča. Ovo je Feneru 16. pobeda u Evroligi, ali i dalje zaostaju za liderom za dve pobede.

Džejson Tompson je bio najefikasniji kod pobedničke ekipe sa 15 poena (7/8 iz igre), Kostas Slukas je dodao 13 uz šest asistencija. Jan Veseli, koji je imao atraktivna zakucavanja, je ubacio osam poena baš kao i Marko Gudurić i Nikola Kalinić.

U Armaniju je Vladimir Micov imao 19 poena, a Mindaugas Kuzminskas je dodao 11.

Kurir sport

Foto: Euroleague.net

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Zvezda i Partizan ovu šansu ne smeju da propuste! Dokle smo stigli u Evropi?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track