(FOTO) VEČITI SIGURNI: Košarkašice Crvene zvezde i Partizana slavile u regionalnom takmičenju, Kraljevo poraženo u doigravanju
Foto: Printscreen

borba za plej of

(FOTO) VEČITI SIGURNI: Košarkašice Crvene zvezde i Partizana slavile u regionalnom takmičenju, Kraljevo poraženo u doigravanju

Košarka -

Košarkašice Crvene zvezde i Partizana upisale su nove pobede u regionalnoj WABA ligi, dok je Kraljevo poraženo u doigravanju za timove od 9. do 12. mesta.

Košarkašice Crvene zvezde pobedile su Medvešćak sa 70:53 (26:14, 12:10, 19:9, 13:20) u 12. kolu regionalne WABA Superlige.

Duel u Železniku između srpskog i hrvatskog šampiona bio je "biti ili ne biti" za gošće, koje su ostale bez šansi da se domognu fajnal-fora.

Ovim suretom crveno-bele su došle do sedme pobede u sezoni, i sa pet poraza su izbičle na treće mesto na tabeli. Četvrta je Budućnost sa pobedom manje, ali i utakmicom manje. Peto mesto zauzima Partizan sa jednakim odnosom pobeda i poraza (6/6).

Crveno-bele su razliku napravile već u prvoj četvrtini protiv Medvešćaka, a u trećoj rivalke svele na svega devet poena i zasluženo slavile. Najefikasnija je bila Snežana Bogićević sa 17 poena, dok je kapiten Aleksandra Katanić imala dabl-dabl sa po 11 poena i skokova.

foto: Printscreen

Partizan je bio bolji na gostoavanju od ekipi Beroe sa 66:65 (18:16, 15:14, 8:15, 25:20) u istom kolu.

Košarkašice Partizana zabeležile su prvu ovogodišnju pobedu u gostima i to trojkom Ivanke Matić na 12 sekundi pre kraja.

Pomenuta Ivanka Matić je vodila Partizan do slavlja sa dabl-dablom od 26 poena i 15 skokova za indeks 37. Ešli Klausen je dodala 20 poena.

Košarkašice Kraljeva poražene su na svom terenu od ekipe Sarajeva rezultatom 88:93. Ušle su ''Malene'' u poslednjih deset minuta igre sa prednošću, ali ih je loša igra u poslednjem kvartalu koštala pobede.

Kurir sport

Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track