REČI ALEKSANDRA ĐORĐEVIĆA PRODRMAĆE EVROPU Sale Nacionale poručio legendama: Ili menjajte kalendar ili štrajk!
Foto: KSS/FIBA

Traži promene

REČI ALEKSANDRA ĐORĐEVIĆA PRODRMAĆE EVROPU Sale Nacionale poručio legendama: Ili menjajte kalendar ili štrajk!

Košarka -

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević pozvao je čelnike najjačih košarkaških saveza u Evropi da što pre reše sukob na relaciji FIBA - Evroliga.

Đorđević u razgovoru za špansku radio-stanicu "Marka" nije štedeo reči.

- NBA postavlja uslove i gura FIBA da uzme Evroligu pod svoje okrilje. Zato je nastala FIBA Liga šampiona. Ovaj konflikt boli sve klubove i timove. Timovi su povređeni jer je FIBA započela "Hladni rat" tako što je stavila mač pod grkljan Evroligi. Želimo najbolje igrače da nose dres reprezentacije. Na taj način se diže popularnost košarke kroz reprezentativne utakmice. Uspeh reprezentacija raste kada su oni najbolji na terenu. Mi treneri ne možemo da računamo na najbolje igrače zato što oni igraju za NBA ili Evroligu. Imamo ljude sa velikim srcem, ali oni nisu najbolji. Oni pokazuju ljubav prema svojoj zemlji, ali utakmice nisu uvek najbolje - rekao je Đorđević.

Popularni Sale Nacionale je legendama košarke i čelnicima najjačih saveza u Evropi predložio rešenje.

- Lično mislim da je lopta u rukama predsednika federacija. Oni treba da se sednu i da se dogovore – u celosti. Sjajni igrači poput Andreja Kirilenka (Rusija), Horhea Garbahose (Španija), Saše Danilovića (Srbija), Stojana Vrankovića (Hrvatska), Raše Nesterovića (Slovenija), Hida Turkoglua (Turska) trebalo da sednu zajedno. To federacije žele i tako mora da bude. Ako ne žele takav kalendar, ako ne žele da igraju u takvim uslovima koje se nameću, onda ide štrajk. I NBA je imao štrajk pre nekoliko godina. Mi koji se bavimo košarkom, svi koji smo uključeni, trenutno ne možemo da pregovaramo ni o jednom uslovu, a to nije pravedno - zaključio je Aleksandar Đorđević.

Kurir sport Foto: KSS/FIBA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT : Kolika je stvarno Zvezdina prednost? 11:2 =6? ili 11:2=5 ???

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track