(VIDEO) ČANAK POSLE BUDUĆNOSTI ZADOVOLJAN: Bitno je da vratimo veru navijačima da možemo da igramo sa vodećim ekipama regiona, ja sam tu najmanje bitan
Foto: Beta / Saša Đorđević

posle sjajne pobede

(VIDEO) ČANAK POSLE BUDUĆNOSTI ZADOVOLJAN: Bitno je da vratimo veru navijačima da možemo da igramo sa vodećim ekipama regiona, ja sam tu najmanje bitan

Košarka -

Košarkaši Partizana savladali su u dvorani ''Aleksandar Nikolić'' Budućnost iz Podgorice rezultatom 94:83 u 21. kolu regionalne ABA lige.

Trener Partizana Nenad Čanak istakao je da je pobeda protiv Budućnosti najbolja potvrda posle trijumfa u kupu da crno-beli rastu kao ekipa.

"Bitna pobeda za nas da potvrdim,o uspeh iz kupa iako rezultatski nema toliki značaj. Mada, Partizan uvek ima obavezu da igra što bolje i učinićemo sve da osvojimo to peto mesto. Ovo je potvrda da kup u Nišu nije bio samo trenutni bljesak, nego da se ekipa diže i pruža partije sa zadovoljavajućim kvalitetom".

Crno-beli su nastupili bez Najdžel Vilijams Gosa i Đoka Šalića. "Gos je istegao mišić zadnje loše, trenirao je sve treninge posle dolaska iz Niša, u sredu je osetio problem i pokušali smo da to rešimo. Bol postoji i dalje, nismo hteli u ovom trenutku da forsiramo, jer jednostavno nije bio spreman da igra. Nadam se da će do subote i Cedevite biti sve u redu. Đoko Šalić isto je bio van stroja, bitan igrač u rotaciji, nismo imali drugu peticu, ali smo uspeli da energijom to kompenzujemo".

Koliko je važno vama lično večerašnja pobeda i to na ovaj način?

"Bitno je da vratimo veru navijačima da možemo da igramo sa vodećim ekipama regiona. Ja sam tu najmanje bitan".

Posle utakmice, trener Partizana nasmejao se na pitanje da komentariše Veličkovićevu igru. "Pogledajte statistiku i sve će vam biti jasno... Šutirao je 9/10 iz igre, 4/4 za tri, 6/6 penale... Imao je pet asistencija... Šta da komentarišem? Kad god smo imali problem, pogotovo u prvom poluvremenu i kad nije išla lopta, Von nije bio u ritmu, a Sani bio iznuđen plejmejker,spuštali smo loptu na niski post i Novica nas je držao. Drago mi je što pokazuje da može da igra na vrhunskom nivou. Mislim da je ovo za MVP kola, mada nisam pratio detaljno", rekao je Čanak na konferenciji za novinare.

Kurir sport

Foto: Beta / Saša Đorđević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track