(VIDEO) LEGENDARNI KOŠARKAŠ SPASAVA SVET: Rodman piše istoriju planete! Evo i kako
Foto: AP

ŽELI DA DONESE MIR

(VIDEO) LEGENDARNI KOŠARKAŠ SPASAVA SVET: Rodman piše istoriju planete! Evo i kako

Košarka -

Nekadašnja američka košarkaška zvezda Denis Rodman, čest gost u Pjongjangu, pohvalio je danas lidere SAD i Severne Koreje jer su izrazili želju da se sretnu u naredna dva meseca.

"Veliko poštovanje za predsednika (SAD Donalda) Trampa i maršala Kim Džong Una zbog skorog istorijskog susreta. Ja sam 2014. rekao: Vrata će se otvoriti", naveo je Rodman na Tviteru.

Uz tvit su išli i heštegovi #Peace (mir), #Love (ljubav) i #NotWar (ne rat).

Takođe, okačio je i kratki snimak iz 2014. u kom predviđa otvaranje, a u koji je ubačena montirana slika Trampa, Kima i samog Rodmana, jedni pored drugih i ispod zastava svojih zemalja.

Prema Vašington postu, Rodman je do ove nedelje bio jedini čovek na svetu koji je sreo i jednog i drugog lidera. Južnokorejski savetnik za nacionalnu bezbednost je postao drugi.

Nekadašnja ekscentrična zvezda Čikago Bulsa i Detroit Pistonsa je u Severnoj Koreji bila najmanje pet puta. Poslednji put, u junu 2017, dao je jednom severnokorejskom ministru primerak Trampove knjige "Art of the Deal".

Rodman je imao nadimak "Crv" dok je igrao košarku, a 2014. se našao na udaru lavine kritika jer je pevao rodjendansku pesmu svom "doživotnom prijatelju" Kim Džong Unu.

(Beta, Foto: AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track