(VIDEO) KRAJ PARTIZANOVIH MUKA U REGIONALNOJ LIGI: Crno-beli na oproštaju poraženi od Cedevite, pa otišli na odmor
Foto: aba liga

ABA liga

(VIDEO) KRAJ PARTIZANOVIH MUKA U REGIONALNOJ LIGI: Crno-beli na oproštaju poraženi od Cedevite, pa otišli na odmor

Košarka -

Košarkaši Partizana poraženi su od Cedevite (85:75) u 22. kolu ABA lige, čime su završili nastup u regionalnom takmičenju.

Kvame Von je sa 20 poena bio najbolji kod Beograđana sa 20 poena, 14 je ubacio Gagić. Kod Cedevite, istakli su se Markota sa 15, Ukić i Musa sa po 14, i Nikols sa 13 poena.

Crno-beli su sezonu u regionu završili na petom mestu sa po jedanaest pobeda i poraza, dok Zagrepčani moraju da se nadaju pobedi FMP Železnika protiv Budućnosti u ponedeljak u gostima, kako bi ostali na drugoj poziciji i stekli prednost domaćeg terena u polufinalnom duelu, upravo sa Podgoričanima.

Od ranije je poznato da drugi polufinalni par čine trostruki uzastopni šampion Crvena zvezda i četvrtoplasirani Mornar iz Bara.

Prva četvrtina

Uvodnih 180 sekundi susreta obeležio je veliki broj grešaka i loše organizovanih napada na obe strane terena, pa smo tako videli samo tri poena u ovom periodu igre. Kvame Von pogodio je uz faul, a potom i dodatno slobodno bacanje, dok je jedine poene za domaće, posle više od dva minuta, postigao Stipanović – 2:3.

Narednih nekoliko minuta donelo nam je daleko bolju košarku, a Cedevita je bila ta koja se nešto bolje snašla posle sporijeg starta oba tima. Stipanović, Nikols i Markota inicirali su seriju domaćih za prvo osetnije vođstvo, dok crno-beli nisu spevali ništa da pogode – 17:10.

Međutim, Čankovi momci konsolidovali su se već do prvog većeg odmora. Von najpre trojkom seče nalet protivnika, nadovezuje se Pecarski, da bi Von, ovoga puta uz pomoć Bandže Sija, u poslednjem napadu prve četvrtine doneo potpuni preokret – 20:21.

Druga četvrtina

Partizan je u velikom naletu, serija crno-belih 21:3?! Podsećamo, gosti su doputovali na megdan Cedeviti bez dvojice najboljih igrača Veličkovića i Vilijams-Gosa. Von je raspoložen, njegovih 11 poena, Aranitović je ubacio 5, Si 4...

Zdovc nije imao kud posle naleta Partizana, koji je poveo 11 razlike, uzeo je tajm-aut Slovenac koji je dao rezultat. Hrvatski tim je uzvratio serijom 7:0, prišao na četiri poena zaostatka, ubrzo i poveo trojkom Ukića (35:34). Musa najefikasniji kod Cedevite sa 8 poena.

Partizan je ipak uspeo da prvi deo meča reši u svoju korist 39:38.

Treća četvrtina

Nastavlja se rezultatska klackalica u Zagrebu, Pecarski i Gagić su doneli Partizanu vođstvo koje je ublažio Nikols trojkom - 53:54. Pogodio je i Čeri, deveta trojka za domaći tim. Von je najbolji kod gostiju, njegov najbolji meč od dolaska u Partizan, ubacio je 16 poena.

Tajm-aut trenera Partizana nije imao efekat popun onog njegovog kolege u finišu prvog poluvremena. Markota nastavlja neverovatnu seriju pogodaka van linije 6,75, i tako neutrališe prethodni pogodak Gagića, a Zagrepčani uspevaju preko linije za slobodna bacanja da zadrže vođstvo pred poslednjih deset minuta košarke – 63:58.

Četvrta četvrtina

Raste prednost Cedevite koju je izgradila trojkama. Poslednju je pogodio Musa, iz ćoška, za vođstvo "sokića" 67:59.Ipak, pet minuta pre kraja Pecarski je trojkom doneo izjednačenje 71:71.

Cedevita je u poslednja tri minuta ušlasa prednošću 77:73, a zatim je Markota ubacio trojku na istoku napada. To mu je bila treća trojka na meču. gagić je na drugoj strani ubacio dvojku i održao Partizan u igri.

Musa je ubacio dva penala, a Nikols zaustavio Gagića. To je posle poena Stipanovića bio kraj nada Partizana u Zagrebu i muka u regionalnoj ligi.

Tok meča

Trener košarkaša Partizana Nenad Čanak izjavio je da želi da se dobrom partijom i pobedom u Zagrebu protiv Cedevite oprosti od takmičenja u ABA ligi ove sezone.

"Idemo u Zagreb sa željom da utakmicom poslednjeg kola, na dobar način završimo ovaj deo sezone. Iako nećemo biti kompletni, pokušaćemo da energijom i zalaganjem pariramo još jednom učesniku plej-ofa i da iz tog pristupa dođemo do pobede. Cedevita je redovan učesnik doigravanja, ima veoma kvalitetan tim i neće biti lako, ali verujemo u sebe i ono što radimo", istakao je Čanak za klupski sajt.

Van stroja zbog povreda su trenutno Najdžel Vilijams-Gos i Đoko Šalić, ali se oporavio Marko Čakarević.

"Čeka nas protivnik koji ima ambicije da se bori za titulu u ABA ligi, veoma kvalitetan na svim pozicijama i u poslednje vreme u dobroj formi. Mi ćemo pokušati da nastavimo sa dobrim igrama. Na tome gradimo naš optimizam i verujem da možemo do pobede", naglasio je Čakarević.

Utakmica 22. kola ABA lige između Cedevite i Partizana igra se u subotu od 19 sati u Zagrebu.

Kurir sport

Foto: ABA liga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track