PARTIZAN SEZONU ZAVRŠIO PORAZOM: Evo zašto po Čanku crno-beli ne igraju plej-of ABA lige
Foto: Beta

OKREĆU SE DOMAĆEM PRVENSTVU

PARTIZAN SEZONU ZAVRŠIO PORAZOM: Evo zašto po Čanku crno-beli ne igraju plej-of ABA lige

Košarka -

Košarkaši Partizana završili su sezonu ABA lige porazom od Cedevite u Zagrebu 75:85.

"Došli smo da pokušamo da iznenadimo Cedevitu i u prvom poluvremenu smo imali jako dobru situaciju. Vodili smo sa 11 poena razlike, a onda napravili par gluposti. Bilo je promašenih zicera, želje za efektnom završnicom, a Cedevita je mnogo kvalitetna ekipa da bi to dozvolila", rekao je trener crno-belih Nenad Čanak i dodao:

"U drugom poluvremenu smo imali lošu selekciju faulova. Bilo je mnogo lakih prodora i izlaznih pasova, gde su Nikols, Markota i Krušlin jako dobri u 'spot ap' šutu, a Ukić previše kvalitetan i pametan plejmejker da nas ne bi kaznio. Pored toga smo imali dosta izgubljenih lopti i zato je pobeda Cedevite zaslužena. Mi se sada okrećemo domaćem prvenstvu, u kome ćemo probati da napravimo uspeh".

Novinari su pitali Čanka da li bi se Partizan našao u plej-ofu da je od starta sezone igrao u sastavu u kome sada igra, a on je odgovorio:

"Nezahvalno je govoriti o tome. Sigurno je da su se igrači dovedeni da osveže ekipu pokazali kao pogodak. A, to što ne igramo plej-of, to je pre svega naša krivica, zbog poraza od Mornara u Beogradu i od Olimpije u Ljubljani. Sada je deplasirano pričati o tome šta bi bilo kad bi bilo. Imali smo otvorenu situaciju, nismo uspeli, idemo sada da osvojimo domaće prvenstvo".

Crno-beli će odmarati do sredine aprila kada počinje Superliga Srbije.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track