NADMAŠILI LEGENDE: Bogdanović i Jokić razbili Peđu i Divca!
Foto: Reuters, AP

Svaka čast

NADMAŠILI LEGENDE: Bogdanović i Jokić razbili Peđu i Divca!

Košarka -

Srpski košarkaši koji nastupaju za Sakramento i Denver igraju znatno bolje od Stojakovića i Divca u istom periodu njihove karijere

Peđa Stojaković i Vlade Divac i dalje se smatraju najboljim Srbima koji su igrali u NBA, ali dvojica momaka opasno prete da im pomute slavu!

Bogdan Bogdanović i Nikola Jokić sigurno koračaju ka tituli naših najuspešnijih košarkaša u SAD. Već na startu njihove karijere u najjačoj ligi na svetu imaju bolju statistiku nego što su je imali legendarni Stojaković i Divac.

foto: Profimedia, AP

Bogdan u prvoj sezoni beleži značajnije brojke nego što ih je imao Peđa kad je stigao u Sakramento. Bogdanović u dosadašnjem delu sezone u proseku postiže 11,8 poena, uz 3,3 asistencije i 2,9 skokova, dok je Stojaković u svojoj ruki sezoni bio skromniji sa 8,4 poena, 1,5 asistencija i tri skoka po meču. Pri tome, Bogibomb ima važniju ulogu nego Stojaković u tom početnom periodu NBA karijere.

foto: Reuters, Profimedia

I Nikola Jokić je nadmašio Divca. Mladić iz Sombora je već u drugoj sezoni izrastao u pravog asa, u proseku ubacuje 17,4 poena, uz 10,4 skoka i šest asistencija, dok je Vlade u LA Lejkersima u drugoj sezoni imao učinak od 11,2 poena, 8,1 skok i 1,1 asistenciju.

Kurir / Milan Nastić

Foto: Profimedia, Reuters, AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Delije ponovo u Pioniru? Evo šta Omić kaže o odlasku u Unikahu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track