(FOTO) VEČITI DERBI U FINALU KUPA MILAN CIGA VASOJEVIĆ: Crno-bele nakon neizvesne završnice savladale Radivoj Korać, za trofej sa Zvezdom
Foto: Dejan Ignjatović

meč za uživanje

(FOTO) VEČITI DERBI U FINALU KUPA MILAN CIGA VASOJEVIĆ: Crno-bele nakon neizvesne završnice savladale Radivoj Korać, za trofej sa Zvezdom

Košarka -

Košarkašice Partizana plasirale su se u finale Kup Milan Ciga Vasojević posle pobede nad ekipom Radivoj Korać rezultatom 71:67.

Ranije danas u prvom polufinalu Crvena zvezda je savladala Kraljevo, pa ćemo u velikom finalu gledati večiti derbi.

foto: Dejan Ignjatović

Korać je otvorio utakmicu trojkom Inđić na šta je odgovorila Matić sa dva poena. Usledila je serija gošći koju je predvodila Tomašević sa četiri poena za vođstvo 11:4 posle tri minuta igre. Crno-bele je u igru vratila Stepanović sa četiri vezana poena, a zatim je Vidović posle nesportske greške Koraća bila precizna sa linije slobodnih bacanja i Partizan je prišao na poen minusa - 11:10 u 6. minutu. Partizan je do prvog izjednačenja stigao u 8. minutu (13:13), ali pored raspoložene Tomašević koja je u uvodnim minutama postigla čak 10 poena, i to uglavnom posle prodora, crno-bele nisu mogle i da povedu. "Žućkove naslednice" su na isteku prve četvrtine vodile sa dva poena (19:17).

Prvo vođstvo na meču Partizanu je donela iskusni centar Ivanka Matić u 15. minutu - 26:24. Tajm-aut trenera Pavlovića nije urodio plodom jer je Radović prvom trojkom na utakmici donela svom timu pet poena prednosti (29:24). Nesportska lična Klausen, što je Turudić iskoristila i bila precizna sa linije slobodnih bacanja, kao i odličan solo prodor Marjanović, uz poen posle prekršaja vratili su Korać na 29:29. Partizan je dugo bio bez poena, ali su onda Stepanović i Cvetković vezale dve trojke, a Vučković sa linije penala vratila svom timu pet poena prednosti - 36:31 u 19. minutu. Tačku na prvih 20 minuta stavila je Olga Stepanović svojom drugom trojkom kojom je Partizan otišao na veliki odmor sa četiri poena viška - 39:35. Bio je to njen 11. poen.

Marjanović je otvorila treću četvrtinu poenima kojima je Korać prišao na dva poena minusa (39:37). Usledila je serija crno-belih 6:0 za vođstvo 45:37 u 23. minutu, na šta je Inđić odgovorila trojkom. I dok je Stepanović nastavila košgetersku seriju na jednoj strani, na drugoj je Tomašević održavala Korać u igri. Vezala je četiri poena za rezultat 47:44 u 26. minutu. Stepanović 15, Tomašević 16 poena. Do kraja četvrtine crno-bele su održavale tri do pet poena, a u poslednju četvrtinu ušle sa rezultatom 56:51 posle poena Špikić.

Partizan je u 32. minutu stekao respektabilnih osam poena prednosti (59:51), ali ih nije dugo zadržao. Četiri poena Vulović, uz asistencije Tomašević, zatim četiri vezana poene Tomašević približili su Korać na 61:59 u 34. minutu. Koraću se velika borbenost i želja isplatila u 35. minutu kada je posle poena Vulović sa poludistance stigao do izjednačenja. Možda i utakmicu života Tomašević je krunisala novim poenima u 36. minutu za vođstvo Koraća 63:61. Bio je to njen 27. poen i signal treneru Partizana Blagoji Iviću da pozove tajm-aut. Korać je već sredinom četvrtine izašao iz bonusa, što je dalo Partizanu četiri laka poena sa linije slobodnih bacanja za novo vođstvo 65:63. U uzbudljivom finišu prvo je Marjanović sa četiri poena ponovo donela Koraću prednost, da bi Stepanović svojim 19. poenom minut i po pre kraja izjednačila na 67:67. Stepanović je, posle nekoliko obostranih promašaja, 23 sekunde pre kraja bila precizna sa linije penala za 69:67. Korać iz dva napada nije uspeo da poentira, a Radović je sekund pre isteka vremena faulirana. Bila je precizna oba puta i postavila konačnih 71:67.

U ekipi Partizana najefikasnija je bila Olga Stepanović sa 21 poenom, dok je Ivanka Matić postigla 18. Po 9 poena su ubacile Marija Cvetković i Rada Vidović.

Ekipu Koraća predvodila je Ljilja Tomašević sa 27 poena, Hristina Marjanović je postigla 13, a po 10 Milica Inđić i Marta Vulović.

Veliko finale je na programu u subotu od 19 časova, a Crvena zvezda brani trofej osvojen prošle godine u Novom Sadu.

Kurir sport

Foto: Dejan Ignjatović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track