MALJKOVIĆEVA NE STAJE: Marinin Pokret jača bazu ženske košarke u Srbiji
Foto: Promo

druženje sa devojčicama

MALJKOVIĆEVA NE STAJE: Marinin Pokret jača bazu ženske košarke u Srbiji

Košarka -

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije i trener košarkašica Galatasaraja Marina Maljković iskoristila je jednodnevnu pauzu i stigla je iz Istanbula, kako bi u maloj Štark areni prisustvovala "Addiko bank turniru lokacija Pokreta za žensku košarku Marina Maljković"

-Uvek se oduševim kada dođem na druženje sa mojim malim košarkašicama. Spojili smo lepo i korisno i odlučili da u ovom prelepom zdanju organizujemo utakmice. Mogu da vam kažem da sam prijatno iznenađena napretkom i kvalitetom pojedinih igračica. To je pokazatelj da smo zaista na dobrom putu, jer smo uspeli ne samo da animiramo 1000 devojčica da trenira košarku, nego i da ih kvalitetnim treninzima obučavamo i usavršavamo u tehničkim elementima. Ovom prilikom bih želela da se zahvalim našim prijateljima iz Addiko banke koji su podržali prvi turnir Pokreta, ali isto tako i našim starim prijateljima iz Telekoma Srbije, kao i novim iz Dunav osiguranja i Lilly-ja koji su nam se priključili od ove godine. Bez njihove, ali i pomoći lokalnih samouprava sigurno ne bismo mogli da postižemo ovakve rezultate - istakla je Marina Maljković.

Pokret za žensku košarku Marina Maljković sprovodi program besplatnih škola košarke za devojčice osnovnoškolskog uzrasta na 19 lokacija u Beogradu i Srbiji. Svake nedelje održi se 50 besplatnih treninga, a u prethodne dve godine kroz Pokret je prošlo više od hiljadu devojčica.

foto: Promo

-Izuzetno smo ponosni što drugu godinu za redom podržavamo aktivnosti Pokreta za žensku košarku Marine Maljković i na taj način učestvujemo u promociji i afirmaciji sporta. Kao društveno odgovorna kompanija, Addiko banka sa ciljem da pomogne inicijative koje na najbolji način podstiču mlade da vode zdrav život i razvijaju svest o potrebi bavljenja sportom, doniraće i ove godine 10 000 evra, kako bi pružila podršku razvoju ženske košarke u Srbiji i aktivnostima ovog pokreta, među kojima je i ovaj prvi Addiko bank turnir - izjavio je Vojislav Lazarević, predsednik Izvršnog odbora Addiko Bank a.d. Beograd.

foto: Promo

Addiko bank turnira lokacija Pokreta Marina Maljković igraće se i naredna dva vikenda u maloj sali Beogradske arene.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track