(VIDEO) KAKO JE SRBIN POSTAO RUSKA LEGENDA: Lepojević oborio rekord Rusije!
Foto: Privatna Arhiva

Razbija u dalekom sibiru

(VIDEO) KAKO JE SRBIN POSTAO RUSKA LEGENDA: Lepojević oborio rekord Rusije!

Košarka -

"On je legenda broj 5, srpski kalašnjikov!", ovo Rusi pričaju o srpskom košarkašu Nikoli Lepojeviću, koji već sedam godina nastupa za ekipu Univerzitet Ugra iz Surguta.

Povod za ovakve hvalospeve je rekord koji je Lepojević nedavno oborio. On je, naime, postigao 5.000 poena u ruskoj superligi, što je rezultat vredan pažnje. Zato mu je klub uručio priznaje, koje je dobio i od navijača kluba iz grada u Sibiru Ultras - Surgut.

- Sedam godina sam u Univerzitetu Ugra, za koji sam postigao 5.000 poena, a ukupno, igrajući i za Ural dao sam preko 7.000 poena, što je rekord za inostranog košarkaša u Rusiji. Bio sam nekoliko puta najbolji strelac lige i MVP. Jedini sam Srbin i stranac kapiten u istoriji ruske košarke, tako da sam zaista zadovoljan ovim što sam postigao ovde - kaže za Kurir Nikola Lepojević, koji je sedam puta bio najbolji strelac lige, dva puta najkorisniji igrač, a može da se pohvali i sa dve titule u Superligi.

Lepojević je karijeru počeo u Slogi iz Kraljeva, pa je prešao u OKK Beograd. Naredna stanica bila je Crvena zvezda, potom Larisa, Himik, Polpak, Apolon, da bi karijeru nastavio u Rusiji. Najpre u Uralu, pa Univerzitetu Ugra iz Surguta.

Predrag Gajić/foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Srbi će biti olimpijski pobednici u sportu koji su izmislili Šveđani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track