ZVEZDA NA DOBITKU POSLE EVROLIGE: Željko Obradović merka Davidovca
Foto: Fonet

MINUS JE PLUS

ZVEZDA NA DOBITKU POSLE EVROLIGE: Željko Obradović merka Davidovca

Košarka -

Najbolji košarkaš Crvene zvezde u duelima s prvakom Evrope Fenerbahčeom zapao za oko Željku Obradoviću, koji je pre njega doveo Nikolu Kalinića i Marka Gudurića

Crvena zvezda bi ovog leta mogla da napravi još jedan unosan posao s Fenerbahčeom.

Trener turskog tima, šampiona Evrope Željko Obradović oduševljen je Dejanom Davidovcem, koji je u poraza crveno-belih od Fenera (63:80) odigrao odličnu partiju, ubacivši čak 18 poena. Ova priča nije bez osnova, jer je popularni Žoc i prethodnih sezona trgovao s Nebojšom Čovićem, pa je tako u Istanbul s Kališa prvo stigao Nikola Kalinić, a prošlog leta i Marko Gudurić.

Na društvenim mrežama, navijači Crvene zvezde komentarisali su mogućnost odlaska Dejana Davidovca u Istanbul u redove Fenerbahčea, jer iza sebe ima sjajnu sezonu.

Njegova glavna karakteristika je odbrana, solidan je u šutu, a takve košarkaše Željko Obradović baš voli. Uprkos ne baš dobroj sezoni u Evroligi, koja se svakako ne može nazvati lošom, crveno-beli bi mogli da finansijski profitiraju na kraju sezone.

foto: Beta

Ukoliko sve ne ostane samo na priči, a pre svega ukoliko Dejan Davidovac konstantno bude na visokom nivou, verovatno ćemo biti svedoci još jednog slučaja u kojem srpski asovi završavaju u Obradovićevim klubovima. Dosad je iz Partizana „pokupio“ tri košarkaša. Nikolu Pekovića i Dušana Kecmana odveo je u Panatinaikos, a Bogdana Bogdanovića u Fenerbahče. Iz Crvene zvezde to su bili Nikola Kalinić i Marko Gudurić, koji nose dres aktuelnog šampiona Evrope.

foto: Printscreen

Sutra za finale

MISIJA – RUŠENJE MORNARA

Košarkaši Crvene zvezde već sutra (20.00) igraju veoma važan meč u Baru s Mornarom. Iako imaju pravo i na loš dan, pa čak i poraz od domaćina, crveno-beli žele da, posle ubedljivog trijumfa u prvom meču, odmah izbore plasman u finale plej-ofa ABA lige.

U drugom polufinalu igraju Cedevita i Budućnost (nedelja, 18.00), a Podgoričani vode sa 1:0 u seriji.

Kurir / Gojko Filipović

Foto: Beta, Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV SPORT) DA LI JE BANE IVANOVIĆ VAZNIJI OD REPREZENTACIJE?! Ili se mediji bave trivijama?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track