(FOTO) BASKONIJA POBEDOM NAD BARSELONOM JEDNOM NOGOM ZAKORAČILA U TOP 8: Nedović sjajan u porazu od Bamberga
Foto: Euroleague.net

EVROLIGA

(FOTO) BASKONIJA POBEDOM NAD BARSELONOM JEDNOM NOGOM ZAKORAČILA U TOP 8: Nedović sjajan u porazu od Bamberga

Košarka -

Odigrano su četiri ostala meča 28. kola Evrolige.

Najpre su košarkaši CSKA iz Moskve pobedili su večeras na gostujućem terenu Himki sa 90:73 (29:17, 24:20, 15:21, 22:15).

Nando De Kolo bio je najefikasniji u ekipi CSKA sa 17 poena, Otelo Hanter postigao je 16 poena uz sedam skokova, a Leo Vesterman 14 poena. Serhio Rodriges dodao je 11 poena i osam asistencija a Kori Higins 11 poena i pet asistencija.

U ekipi Himkija Aleksej Šved bio je najbolji sa 20 poena i osam asistencija, a Egor Vjalcev postigao je 13 poena. Srpski košarkaš Stefan Marković dodao je sedam poena uz po tri skoka, asistencije i ukradene lopte.

Obe ekipe obezbedile su plasman u plej-of.

foto: Euroleague.net

Košarkaši Bamberga pobedili su večeras na svom terenu Unikahu sa 93:88 (28:19, 27:23, 22:26, 16:20).

Nemačku ekipu predvodio je Riki Hikman sa 28 poena. Dorel Rajt postigao je 12 poena, uz pet skokova i četiri asistencije, a Leon Radošević 10 poena. Srpski košarkaš Luka Mitrović postigao je sedam poena, dok je Dejan Musli dodao šest poena uz pet skokova.

Srpski košarkaš Nemanja Nedović bio je najbolji u španskom timu sa 26 poena i pet asistencija. Rej Mekalum postigao je 13 poena, a srpski košarkaš Dragan Milosavljević dodao je četiri poena.

Bamberg i Unikaha imaju isti skor od po 11 pobeda i 17 poraza, nemački tim zauzima 10. mesto, a španski 13.

foto: Euroleague.net

Košarkaši Olimpijakosa pobedili su večeras u Atini Efes sa 89:82 (30:15, 19:27, 21:15, 19:25).

Srpski košarkaš Nikola Milutinov predvodio je Olimpijakos sa 20 poena i osam skokova. Janis Papapetru u pobedi je učestvovao sa 17 poena i sedam skokova, a Vasilis Spanulis sa 17 poena, pet skokova i osam asistencija.

Najefikasniji u turskom timu bio je Krunoslav Simon sa 18 poena, šest skokova i osam asistencija, dok je Soni Vims dodao 14 poena.

Olimpijakos je treći na tabeli sa 19 pobeda i devet poraza, a Efes je poslednji sa šest pobeda i 22 poraza.

foto: Euroleague.net

Tim Svetislava Pešića poražen je na svom terenu od ekipe Baskonije rezultatom 73:86.

Tim iz Vitorije upisao je 15. trijumf u Evroligi i tako ostvario dve više od svog takmaca za plej-of mesto, Makabija, sa kojim igra međusobni duel u narednom kolu. U slučaju pobede - Baskonija je siguran učesnik plej-ofa, dok ukoliko Makabi pobedi, onda im je potrebno i da španski predstavnik u poslednjoj rundi regularnog dela sezone bude poražen od "fenjeraša" Efesa, a da "Ponos Izraela" savlada Valensiju u gostima. U ovom trenutku to ne deluje verovatno, ali i dalje postoji teoretska šansa.... Barselona, koja je odavno izgubila sve šanse za plasman u narednu fazu, parirala je Baskoniji u prva tri kvartala, ali onda je timu kome je trijumf potrebniji - dodao gas. Najefikasniji u pobedičkom sastavu bio je Johanes Fojtman sa 17 poena, s tim da je imao i 7 skokova. 4 asistencije i 2 ukradene lopte, a odlično ga je pratio Vensan Porije sa 15 poena, 8 skokova i 5 asistencija. U timu Svetislava Pešića najbolji je bio Peteri Koponen s 21 poenom, dok je Pjer Oriola ubacio 15.

Beta

Foto: Euroleague.net

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track