(VIDEO) ODJECI POSLE INCIDENATA PODGORIČANA U ZAGREBU: Reagovao ministar Crne Gore, ali i navijači Budućnosti
Foto: Printscreen

APEL

(VIDEO) ODJECI POSLE INCIDENATA PODGORIČANA U ZAGREBU: Reagovao ministar Crne Gore, ali i navijači Budućnosti

Košarka -

Crnogorski ministar sporta Nikola Janović apelovao je danas na navijače crnogorskih klubova i reprezentacije da se ponašaju uzorno, a povodom incidenta uoči sinoćnje košarkaške utakmice Cedevita - Budućnost u Zagrebu.

Janović je ranije danas novinarima u Podgorici kazao da “i sportisti i navijači moraju snositi eventalnu odgovornost za svoje ponašanje”, ali i podsetio da se incident desio u Hrvatskoj i da navijači zbog toga ne “podležu” sankcijama predviđenim crnogorskim zakonom o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim prireradbama.

U Zagrebu je u nedelju uoči košarkaške utakmice Budućnost-Cedevita privedeno 57 ljudi, od kojih, po navodima hrvatskih medija, 11 navijača Budućnosti zbog narušavanja javnog reda i mira.

Hrvatski mediji su u izveštajima naveli da su navijači privedeni zbog nacionalističkih povika i pesama, te razbijanja kontejnera i boca po centralnom zagrebačkom trgu.

Povodom incidenta uoči utakmice u Zagrebu oglasila se i navijačka grupa košarkaša Budućnosti “Varvari” koja je navela da je način na koji je u predstavljen “događaj” u Zagrebu “klasičan su plod medijske fabrikacije i zlonamernog portretisanja navijačke akcije kao nacionalističkog pira”.

"Ušli smo u grad u nameri da zauzmemo neki od lokala što je dio navijačkih običaja, i u toj nameri prošetali do centra kako bi i tu pre utakmice bodrili naš tim. Naša pesma posvećena isključivo slavi Podgorice i Budućnosti dočekana je povicima 'zakolji četnika, hapsi Srbe' na šta ;smo i mi odgovorili adekvatno", navodi se na Fejsbuk stranici navijačke grupe iz Podgorice.

(Beta, Foto: Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT : Srbima samo mrvice . Bogati će biti još bogatiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track