NA POMOLU VELIKI OBRT U SLUČAJU KREDIT: Banka sad duguje Partizanu 400.000 evra?!
Foto: Vladimir Šporčić

GODINAMA OPTEREĆUJE KLUB

NA POMOLU VELIKI OBRT U SLUČAJU KREDIT: Banka sad duguje Partizanu 400.000 evra?!

Košarka -

Utvrđeno da su crno-beli vratili više od glavnice i da, ako dobiju spor, mogu od banke da potražuju sredstva za
usluge marketinga

Na pomolu je veliki obrt na relaciji Ekspo banka - KK Partizan!

Klub iz Humske je, naime, tužio nekadašnju Marfin banku zbog uslova kredita i traži da ugovor koji je potpisan 2005. bude poništen. Sudskim veštačenjem je utvrđeno da Partizan ne samo da je vratio glavnicu od 1,9 miliona evra već je uplatio i više novca. Kurir saznaje da će, ukoliko sudski spor bude završen u korist kluba, zapravo banka biti dužna Partizanu, i to oko 400.000 evra!

- Trenutno, dok traje spor, zamrznute su menice koje je pripremila Ekspo banka i ona više ne može da skida novac sa računa KK Partizan, niti da ga blokira. Partizan je isplatio glavnicu, čak i više od toga. Praktično, sad banka potražuje samo kamate koje su potpuno nerealne i ako sud utvrdi da je to protivzakonito i poništi ugovor, crno-beli moraju da izmire još samo zatezne kamate, koje su smešne u odnosu na one iz ugovora - kaže dobro upućen izvor Kurira i dodaje:

foto: Zorana Jevtić

- Partizan bi tada čak imao potraživanja prema banci zbog marketinških usluga za dve sezone, a vrednost tih usluga je oko 200.000 evra po sezoni. To praktično znači da može da se desi da bivša Marfin banka Partizanu mora da vrati 400.000 evra.

Kršenje zakona

NEKO MORA DA ODGOVARA

Postoji mogućnost da između banke i Partizana dođe do vansudskog poravnanja. Međutim, ukoliko bude utvrđeno da je došlo do zloupotrebe, odnosno da je ugovor sklopljen mimo zakona, pokrenuće se odgovornost potpisnika s obe strane. Podsetimo, kredit od tadašnje Marfin banke uzela je uprava s predsednikom Jovicom Pavlovićem na čelu.

P. Gajić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Bruka sa Stolicom, Bruka sa Mažićem i budalaština sa podelom bodova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track