OGNJEN NE DA TITULU: Dobrić je Zvezdina Budućnost
Foto: Fonet

A sad finale

OGNJEN NE DA TITULU: Dobrić je Zvezdina Budućnost

Košarka -

Junak Zakucavanja, blokade, trojke, ukradene lopte... Znao je mladi košarkaš crveno-belih da podigne 7.500 ljudi na noge u Pioniru, čime je najavio finalnu seriju ABA lige s podgoričkim timom

Ostao nam je poslednji korak za ostvarenje cilja, sva pažnja nam je usmerena na to. Ekipa je spremna i psihički i fizički i svi željno iščekujemo finale, rekao je Zvezdin junak iz meča protiv Mornara.

Košarkaši Crvene zvezde stigli su do poslednjeg koraka koji ih deli od trofeja regionalnog takmičenja i ulaznice za Evroligu naredne sezone. Pobedom protiv Mornara u majstorici polufinala (88:69) crveno-beli su se pridružili ekipi Budućnosti u finalnoj seriji plej-ofa ABA lige.

Meč karijere odigrao je Ognjen Dobrić, pokazao se kao najbolji onda kada je najbitnije. Trojke, zakucavanja, blokade, ukradene lopte... sve mu je išlo od ruke.

- Namestilo se da sam ja dao neke poene, ali bitna je energija celog tima u želji da osvojimo titulu. Neko će odigrati sada dobro, neko na sledećem meču. Nije broj datih koševa najvažniji. To je relativna stvar, bitno je da kao tim budemo dobri. Ipak, naravno da mi to što sam pogađao znači za samopouzdanje - bio je skroman Dobrić, kome je u jednom trenutku prepuna dvorana Pionir uglas skandirala ime.

- Hvala navijačima na tome, to je mnogo lepa stvar - rekao je Zvezdin heroj.

foto: Fonet

On je dodao da je atmosfera u dvorani (7.500 navijača) doprinela dobroj igri i da se nada takvom ambijentu i na prva dva meča finalne serije u Beogradu.

- Mnogo nam je značila puna hala, atmosfera je stvarno bila fantastična. Bilo je tenzije, ali pozitivne. Nadam se da će nas isto tako podržati i u finalnoj seriji. Ostao nam je poslednji korak za ostvarenje cilja, sva pažnja nam je usmerena na to. Ekipa je spremna i psihički i fizički i svi željno iščekujemo finale - zaključio je Dobrić.

foto: Fonet

Oprez

DŽIKIĆ ZNA SA ZVEZDOM

Košarkašima Crvene zvezde neće biti lako u finalnoj seriji protiv ekipe Budućnosti, koju s klupe predvodi Aleksandar Džikić. Dosadašnji dueli Zvezde i Džikića pokazali su da srpski stručnjak ume protiv aktuelnog šampiona. Ove sezone, iz dva meča koliko su odigrali Budućnost i Zvezda, Džikićev tim je odneo pobedu i u Beogradu i u Podgorici. Prošle godine je s Partizanom takođe dva puta slavio protiv ekipe s Malog Kalemegdana.

- Nama možda i nije toliko loše to što se finale igra u kratkom periodu. Teže je braniti nego osvojiti - poručio je trener Podgoričana.

Kurir / Ekipa Kurira

Foto: Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Partizan već dogovorio najveće pojačanje za narednu sezonu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track