DUŠAN ALIMPIJEVIĆ: Meč protiv CSKA da iskoristimo kao pripremu za ABA ligu
Foto: Dado Đilas

EVROLIGA

DUŠAN ALIMPIJEVIĆ: Meč protiv CSKA da iskoristimo kao pripremu za ABA ligu

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je danas da će njegova ekipa predstjeću utakmicu protiv CSKA u Evroligi iskoristiti da se što bolje pripremi za finalnu seriju plej-ofa ABA lige.

"Nama ova utakmica dolazi pred najvažnije mečeve u sezoni, finale ABA lige, i pokušaćemo da je iskoristimo na najbolji način. Da odigramo jaku dobru čvrtsu utakmicu, da održimo ovaj tonus protiv izuzetno snažnog protivnika koji igra sa puno kontakta. Imamo mogućnost i da probamo neke stvari koje će nam biti potrebne za finale ABA lige, ali ne zanemarujući rezultat i želju da se pokažemo na pravi način u Moskvi. Želimo da održimo kontinuitet dobrih patija iz ovog perioda zbog onoga što sledi", rekao je Alimpijević.

Zvezda je i pre ovog kola ostala bez šansi za plasman u četvrtfinale Evrolige, pa tako utakmica protiv CSKA za beogradski tim nema takmičarski zanačaj, kao i za Moskovljane koji su obezbedili prvo mesto.

Alimpijević je ocenio da je CSKA najozbiljniji kandidat za osvajanje Evrolige.

"Moskovska ekipa je napravjena sa jednim ciljem, da osvoji ovo takmičenje. Imali su najkonstantniju formu tokom sezone, s najmanje padove, bez nekih 'oscilacija' teških poraza", kazao je trenec Zvezde.

Kapiten Crvene zvezde Branko Lazić rekao je da ekipa želi da se oprosti od ovosezonskog izdanja Evrolige "na pravi način" i potom "u potpunosti okrene finalu ABA lige".

"Za kraj sezone u Evroligi, jedan od najtežih protivnika. Ekipa CSKA je kvalitet već pokazala i tokom ove sezone, igrali su izuzetno dobro, novi igrači u sastavu su se odlično uklopili, uostalom i tabela pokazuje mnogo toga. Izuzetno su fizički jaki, igraju košarku sa puno kontakata, i jasno je da su medju glavnim favoritima da upravo u Beogradu dodju do novog trofeja", rekao je Lazić.

kurir.rs / Beta

foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Partizan već dogovorio najveće pojačanje za narednu sezonu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track