(FOTO) VEČITI DERBI U FINALU ŽKLS: Crvena zvezda i Partizan u borbi za trofej prvaka Srbije
Foto: Dejan Ignjatović

biće uzbudljivo

(FOTO) VEČITI DERBI U FINALU ŽKLS: Crvena zvezda i Partizan u borbi za trofej prvaka Srbije

Košarka -

U finalu Ženske košarkaške lige Srbjie ove sezone ćemo gledaćemo večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana. Zvezda će u finalu koje startuje za deset dana imati prednost domaćeg terena protiv Partizana u seriji koja se igra na tri pobede.

Košarkašice Crvene zvezde plasirale su se u finale plej-ofa prvenstva Srbije posle dve utakmice u polufinalnoj seriji sa ekipom Radivoja Koraća.

Crveno-bele su u revanšu kao gošće slavile rezultatom 64:55 (15:10, 16:20, 16:13, 17:12).

Utakmica između Radivoja Koraća i Crvene zvezde je odigrana u hali „Vizura sport“ pred 100-nak gledalaca.

Prvih 20 minuta proteklo je u izjednačenoj igri u kojoj su gošće stekle minimalnu prednost – 31:30.

Kao i u prvoj utakmici, Zvezda je u nastavku dodala gas i napravila sigurnu prednost. U 24. minutu posle poena Bogićević crveno-bele su povele sa 43:34. Korać je u jednom trenutku uspeo da uhvati priključak (41:43), ali je Zvezda posle trojke Aleksandre Katanić u 33. minutu ponovo otišla na devet poena prednosti – 54:45. Crveno-bele ovog puta nisu dozvolile rivalu da se vrati u meč. Sigurnom igrom su privele meč kraju i izborile plasman u finale.

Jovana Adamović je kao i u prvoj utakmici bila najefikasnija u timu Crvene zvezde, ovog puta sa 21 poenom (8 skokova). Mina Đorđević je postigla 13 poena (7 skokova), a vredi izdvojiti i osam asistencija Marije Prlje.

U ekipi Koraća sa 15 poena najefikasnija je bila Ljiljana Tomašević, Teodora Turudić je postigla 10 poena (5 skokova), a Milica Inđić 9 (6 skokova).

Radivoj Korać je tako završio sezonu u koju je ušao sa znatno podmlađenim timom i u kojoj je izborio oba polufinala u nacionalnim takmičenjima.

foto: Dejan Ignjatović

Crno-bele su u revanšu odigranom u Hali sportova u Kraljevu slavile rezultatom 66:56 (14:16, 18:20, 16:12, 18:8).

Utakmicu je pratilo oko 600 gledalaca.

Nošene podrškom sa tribina „Malene“ su većim delom prvog poluvremena imale rezultatsku prednost. Doduše, ona se kretala uglavnom u okviru jednog poseda lopte. U finišu druge četvrtine tim trenera Nikole Jovanovića je u dva navrata imao šest poena viška, a četvrtinu završio vođstvom 36:32.

Najveću prednost na meču domaći tim je stekao u 24. minutu kada je Dragana Nikolić postigla trojku za 43:36. Međutim, usledio je petominutni post, što je Partizan iskoristio da se približi na jedan poen minusa, a zatim trojkom Milice Špikić završi četvrtinu sa nerešenih 48:48.

Rezultatska draž je trajala do sredine poslednje četvrtine, kada je Matić vezala šest poena i svom timu donela prednost od osam poena minut i po pre kraja utakmice – 64:56. Kraljevo je u ovom periodu promašilo nekoliko zicera, čak i laganih polaganja, što ih je skupo koštalo.

Ivanka Matić je sa 23 poena (8 skokova) bila ponovo najefikasnija u svom timu. Lidija Vučković je postigla 11 poena, a po 9 su ubacile Milica Špikić (5 skokova) i Olga Stepanović.

U ekipi Kraljeva kapitenski je odigrala Tamara Bajić sa 20 poena (5 skokova). Tamara Rajić je postigla 12 poena (8 skokova), a po 6 Dragana Nikolić, Shay Bra (10 skokova) i Slađana Radulović.

Kraljevo je ovom utakmicom završilo sezonu u kojoj je igralo oba polufinala u takmičenjima u Srbiji, a učestvovalo je i u regionalnoj ligi.

Partizanu predstoji 10 dana priprema za finalnu seriju koja se igra na tri pobede.

foto: Dejan Ignjatović

Kurir sport

Foto: Dejan Ignjatović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track