BEZ SRBA U DVE PETORKE: Vilbekin MVP Evrokupa
Foto: Eurokup

pojedinačna priznanja

BEZ SRBA U DVE PETORKE: Vilbekin MVP Evrokupa

Košarka -

Skoti Vilbekin je proglašen najkorisnijim košarkašem Evrokupa, u prve dve petorke nema srpskih igrača, a "čast" regionalne ABA lige brani Crnogorac Nikola Ivanović iz Budućnosti.

Vilbekin je igrama za Darušafaku zaslužio priznanje MVP igrača. Birali su ga navijači i košarkaški stručnjaci.

Ove sezone je osim toga deo najbolje petorke Evrokupa, MVP polufinala i najkorisniji igrač regularnog dela sezone. Darušafaka tek treba da igra finale sa Lokomotivom Kubanj.

Prosečno je imao 18.9 poena po utakmici, indeks korisnosti mu je bio 20.7, a imao je i 5.6 asistencija i 1.6 ukradenih lopti u proseku.

Protiv Bajerna iz Minhena je upisao i jednu od najboljih utakmica u istoriji Evrokupa ubacivši 41 poen bivšoj ekipi Saše Đorđevića, a tokom sezone je pokazao i da je jedan od najubojitijih trojkaša takmičenja.

Prvu petorku Evrokupa pored njega čine Amedeo Dela Vale iz Ređo Emilije, Kvino Kolom iz Uniksa, Rajan Brekhof iz Lokomotive i Devin Buker, saigrač Stefana Jovića, Milana Mačvana i Vladimira Lučića iz Bajerna.

Klupski drug Marka Simonovića iz Zenita Kajl Kjurik je u drugoj postavi, Dmitri Kulagin iz Lokomotive je tu, a preostala trojica su Džadžuan Džonson iz Darušafake, pomenuti Ivanović i Ondrej Balvin iz Gran Kanarije.

Kurir sport

Foto: Evrokup

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Bruka sa Stolicom, Bruka sa Mažićem i budalaština sa podelom bodova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track