SALE NACIONALE IDE U NBA: Aleksandar Đorđević u Oklahomi!
Foto: Reuter/Osman Orsal

POSLE BAJERNA U NBA

SALE NACIONALE IDE U NBA: Aleksandar Đorđević u Oklahomi!

Košarka -

Aleksandar Đorđević, selektor Srbije i bivši trener košarkaša Bajerna, biće gost Darka Rajakovića, pomoćnika u taboru Oklahome, i imaće veliku priliku da napreduje.

Đorđević ide u Oklahomu i biće gost Darka Rajakovića, asistenta Bilija Donovana, prvog trenera Tandera.

Selektor reprezentacije Srbije boraviće izvesni period u redovima ovog NBA ligaša na trenerskom usavršavanju i imaće veliku priliku da stekne iskustvo.

U Oklahomi će, uz Rajakovićevu pomoć, moći da posmatra treninge i utakmice i oseti kako funkcionišu stvari pod NBA svetlima. Mnogo važnije moglo bi da mu bude iskustvo koje će steći iza kulisa, pošto će moći do detalja da upozna funkcionisanje jedne NBA ekipe iz trenerskog ugla.

foto: Profimedia

Tek što se rastao sa Bajernom, ugledni italijanski mediji preneli su kako se za njega interesuje Virtus i da je dobio poziv kluba iz Bolonje da sedne na klupu. Selektor Orlova dobro poznaje italijansku košarku, pošto je igrao za Fortitudo, Skavolini, Armani i Beneton, a poslednja dva kluba je vodio i kao trener.

Pre nego što odluči gde će nastaviti trenersku karijeru, sledi boravak u Americi i saradnja sa Rajakovićem. Inače, ovaj 39-godišnji Čačanin je u Oklahomi još od leta 2014, kada je postao asistent tadašnjem šefu stručnog štaba Skotu Bruksu. Pored toga, kao prvi trener vodio je ekipu Tulse, razvojni tim Tandera, i ujedno je bio prvi glavni trener u Razvojnoj NBA ligi koji dolazi izvan SAD.

foto: FIBA

Karijeru je počeo još kao 16-godišnjak u čačanskom Borcu, dok je selekcije Crvene zvezde do 18 i 20 godina vodio do dve titule tokom osmogodišnjeg angažmana. Pre nego što je dobio poziv Oklahome, imao je i epizodu u španskom Torelodonesu.

kurir.rs / Blic, Igor Velimirović foto: Reuters/Osman Orsal

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV SPORT) POČINJE FINALE ABA LIGE! Zvezda zove navijače u Pionir!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track