KEŠELJ PROFESOR SLOBODNJAKA: Kako sam spremio Omića za finale!
Foto: Dado Đilas

LAKA RUKA

KEŠELJ PROFESOR SLOBODNJAKA: Kako sam spremio Omića za finale!

Košarka -

Krilni košarkaš Zvezde poslednjih dana trenirao izvođenje penala sa slovenačkim centrom

Za laku ruku i precizan šut za slobodnjake Alena Omića najveće zasluge nosi Marko Kešelj!

Košarkaši Crvene zvezde izjednačili su u finalnoj seriji ABA lige protiv Budućnosti na 1:1, a najzaslužniji za trijumf crveno-belih jeste centar iz Slovenije. Alen Omić je posle duela izjavio da mu poslednjih dana u šutiranju na treninzima pomaže Marko Kešelj, koji mu istovremeno daje i savete.

- Ide nabolje, ali još nisam zadovoljan (smeh). Vredno treniramo i, dok ne promaši samo jedan šut na utakmici, to neće biti dobro - rekao je kroz smeh Marko Kešelj za Kurir i ozbiljnije dodao:

- Omić i ja nastavljamo da treniramo i siguran sam da ćemo ostvariti naš cilj.

foto: Dado Đilas

Krilni igrač Zvezde osvrnuo se i na finalnu seriju, napominjući da niko nije očekivao da će lako izaći na kraj sa Budućnosti.

- Ovo je finale i nema lakih mečeva. Ne znam ko je očekivao da će to biti rutinski. Verujem da ćemo napraviti brejk u Podgorici. Mislim da su nam utakmice u Evroligi donele potrebno iskustvo, koje će nam mnogo značiti u ovakvim utakmicama. Svesni smo da će Budućnost imati podršku navijača i pune dvorane, ali slažem se sa Džikićem, koji kaže da domaći teren u ovakvim utakmicama ne predstavlja neku prednost - zaključio je Kešelj.

foto: ABA liga

Uzdaju se u brejk

GORDIĆ: ZVEZDO, ČUVAJ SE

Plejmejker Budućnosti Nemanja Gordić ističe da se serija seli u njihovu dvoranu i da je to sigurno prednost za ekipu iz Podgorice:

- Ne smemo da dopustimo da nas zavara da Zvezda ima momentum. Mi smo ti koji smo napravili brejk, idemo u našu salu i sigurno će i njima biti teško kao što je i nama bilo u Pioniru. U petak, pa subotu, pa videćemo.

Posle 1-1 u Beogradu, treći meč finala ABA lige, koji se igra na tri pobede, na programu je u podgoričkoj hali "Morača" ovog petka od 20 sati, a četvti na istom mestu u subotu od 21. Eventualna majstorica igrala bi se u Beogradu, u ponedeljak od 19 časova.

Kurir / Milan Nastić

Foto: Dado Đilas, ABA LIGA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Ovo su sastavi timova za derbi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track