ALIMPIJEVIĆ UOČI PUTOVANJA ZVEZDE U PODGORICU: Oni su napravili brejk, zašto ne bismo i mi
Foto: Dado Đilas

Serija se seli u Crnu Goru

ALIMPIJEVIĆ UOČI PUTOVANJA ZVEZDE U PODGORICU: Oni su napravili brejk, zašto ne bismo i mi

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević, uoči putovanja u Podgoricu na nastavak finalne serije ABA lige protiv Buducnosti, izjavio je da se nada da će regionalni prvak u najmanju ruku izboriti povratak u Beograd, ali i da očekuje da će mečevi i dalje biti na jednu loptu.

"Idemo u Podgoricu da u najmanju ruku vratimo seriju u Beograd. Kao što je naš rival ostvario jedan brejk, ne vidim zašto i mi ne bismo uradili isto to. Sve utakmice protiv Budućnosti su bile gotovo na jednu loptu, kada pogledate gotovo da nema koš razlike u ova četiri meča, verujem da će takva biti i ova", izjavio je Alimpijević za klupski sajt.

Trener crveno-belih je rekao da će sa ekipom u Podgoricu putovati i iskusni Pero Antić, ali da će se o njegovom nastupu znati više na sam dan meča, dok u Beogradu ostaje Nemanja Dangubić.

Kako je naveo, u "Morači" očekuje uzavrelu atmosferu, ali se nada da će njegovi igrači to iskoristiti u svoju korist.

"Spremni smo na napetu atmosferu, ali u sportskim okvirima, poput one koja je bila u Beogradu. Takav ambijent nas motiviše jer imamo dovoljno zrelosti u ekipi za takvu atmosferu, koja će nam biti dodatni motiv i predstavljati rasterećenje, jer smo igrali i u vrelijim okruženjima ove sezone", rekao je Alimpijević.

Košarkaš Crvene zvezde Ognjen Dobrić navodi da se ekipe međusobno dobro poznaju, obećava borbu u granicama mogućnosti, ali i naglašava značaj koncentracije kada se meč bude lomio.

"Putujemo na dve utakmice u Podgoricu da izborimo pobedu, ako se ukaže prilika i završimo seriju. Znamo se dobro sa ekipom Budućnosti jer će nam ovo biti peta utakmica u sezoni. Sve su bile neizvesne, ali ono što je sigurno, borićemo se do granica svojih mogućnosti. Moramo da odigramo osim borbeno i skoncentrisano, poput završnice druge utakmice koja nam je pokazala neke smerice", izjavio je Dobrić.

Treća utakmica finalne serije ABA lige između Crvene zvezde i Buducnosti igra se sutra od 20 sati u hali "Morača" u Podgorici, dok je četvrta na programu dan kasnije od 21 čas.

Tanjug Foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI : Evo šta su čuli očevici pada aviona kod Kovačice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track