ZVEZDA IDE PO BREJK, ALIMPIJEVIĆ VERUJE U ČUDO: Prvi cilj je vraćanje serije u Pionir
Foto: Dado Đilas

nastavlja se finalna serija aba lige

ZVEZDA IDE PO BREJK, ALIMPIJEVIĆ VERUJE U ČUDO: Prvi cilj je vraćanje serije u Pionir

Košarka -

Treća utakmica finalne serije regionalne košarkaške ABA lige između Crvene zvezde i Budućosti, (posle dva duela u Beogradu je 1:1), igra se u petak od 20 sati u hali Morača u Podgorici, dok je četvrti duel narednog dana od 21 čas.

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević, je uoči putovanja u Podgoricu na nastavak finalne serije ABA lige protiv Budućnosti, izjavio je da se nada da će regionalni prvak u najmanju ruku izboriti povratak u Beograd, ali i da očekuje da će mečevi i dalje biti na jednu loptu.

Međutim, Budućnost u Morači nije izgubila utakmicu regionalne lige još od 18. decembra 2016. godine. Od tada, čak 20 uzastopnih pobeda u Podgorici. U ovoj sezoni 13 od 13.

- Idemo u Podgoricu da u najmanju ruku vratimo seriju u Beograd. Kao što je naš rival ostvario jedan brejk, ne vidim zašto i mi ne bismo uradili isto to. Sve utakmice protiv Budućnosti su bile gotovo na jednu loptu, kada pogledate gotovo da nema koš razlike u ova četiri meča, verujem da će takva biti i ova - izjavio je Alimpijević za klupski sajt.

Trener crveno-belih je rekao da će sa ekipom u Podgoricu putovati i iskusni Pero Antić, ali da će se o njegovom nastupu znati više na sam dan meča, dok u Beogradu ostaje Nemanja Dangubić.

Kako je naveo, u Morači očekuje uzavrelu atmosferu, ali se nada da će njegovi igrači to iskoristiti u svoju korist.

- Spremni smo na napetu atmosferu, ali u sportskim okvirima, poput one koja je bila u Beogradu. Takav ambijent nas motiviše jer imamo dovoljno zrelosti u ekipi za takvu atmosferu, koja će nam biti dodatni motiv i predstavljati rasterećenje, jer smo igrali i u vrelijim okruženjima ove sezone - rekao je Alimpijević.

foto: Dado Đilas

Trener košarkša Budućnosti iz Podgorice Aleksandar Džikić, uoči nastavka finalne serije ABA lige protiv Crvene zvezde, izjavio je da trenutno ne razmišlja o učešću u Evroligi naredne sezone, već svu pažnju usmerava na trofej u regionalnom prvenstvu, za koji kaže da će ukoliko se osvoji ostati upisan u istoriji kluba i grada.

- Budućnost igra da osvoji trofej ABA lige. Nas trenutno zanima samo trofej. To će ostati zapisano u istoriji kluba i grada i predstavlja nešto na čemu će nastaviti da rade i ljudi posle nas. Evroliga je posledica i nastavak osvajanja ABA lige. Nas prvo zanima trofej, jer mislim da smo zaslužili da budemo u borbi za trofej - izjavio je Džikić.

Prema njegovim rečima, ishod finalne serije ne zavisi samo od njegovih igrača, ali i da će protivnik morati da zasluži pobedu ukoliko želi da odbrani trofej.

- Ono što zavisi od nas probaćemo da uradimo najbolje što možemo. Sada smo u istoj situaciji kao i Crvena zvezda. Bitno je da igrači znaju za šta se bore, a siguran sam da znaju. Crvena zvezda sve što želi da napravi mora da zasluži, baš kao i mi. Ne sumnjam da će i oni poput nas imati isti pristup utakmicama u Podgorici - rekao je Džikić.

foto: Dado Đilas

Kurir sport

Foto: Dado Đilas, ABA liga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track