(VIDEO) ALIMPIJEVIĆ BESAN POSLE PORAZA U FINALU: Zvezda apsolutno nije mogla da osvoji trofej
Foto: aba liga

bez dlake na jeziku

(VIDEO) ALIMPIJEVIĆ BESAN POSLE PORAZA U FINALU: Zvezda apsolutno nije mogla da osvoji trofej

Košarka -

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević sav besan je posle poslednje utakmice finalne serije ABA lige dao kratku izjavu za medije.

"Čestitam Budućnosti na pobedi i tituli. Ne znam šta da kaćem... Nema tu nešto pametno da se kaže posle ovakvih utakmica. Ja ću detaljnije pričati za dan, dva. Primarni cilj je bio da Zvezda osvoji ABA ligu, pa, sada, kada to nije ostvareno, svakako da želim da popričam sa klubom, da vidimo šta dalje", rekao je Alimpijević odmah po dolasku pred novinare u Podgorici.

U istoj toj, hali "Morača", Budućnost je do konačnih 3-1 u finalu došla pobedom od 77:73, a Alimpijević smatra da drugačiji ishod apsolutno nije bio moguć.

"Nismo mi mogli da odigramo ni na jednoj utakmici najbolje što smo mogli. Titulu smo izgubili u prvom meču, koji smo izgubili u Beogradu. Vidite, naravno da će ljudi reći da je Zvezda pet puta poražena od Budućnosti ove sezone, ali... Evo, pogledajte ovo: za celu finalnu seriju Tejlor Ročesti je izveo pet bacanja. Da budem precizniji - sedam, jer dva je šutnuo umesto Feldina, koji je dobio tehničku pa je morao da napusti teren. Dakle, jedan Ročesti za celu finalnu seriju ima pet slobodnih bacanja. A vi saberite slobodna bacanja Budućnosti ovde u Podgorici i saberite koliko je imala Zvezda. Moj je lični utisak, a ja pričam o sebi, i uvak krećem od sebe - to je da je ovo moja odgovornost. Ali, moj drugi utisak je da Zvezda apsolutno nije mogla da osvoji ovu titulu!", zaključio je Dušan Alimpijević.

Košarkaš Crvene zvezde Branko Lazić rekao je večeras da je njegova ekipa zaslužila da odigra i peti meč finalne serije plej-ofa ABA lige protiv Budućnosti.

"Imali smo dobru energiju. Ofanzivni skok nas je koštao pobede i povratka u Beograd. Borili smo se do kraja ali je izostala sreća. Čestitam ekipi Budućnosti na tituli i sjajnoj sezoni", rekao je Lazić za Arenu sport posle meča.

Košarkaši Budućnosti osvojili su titulu u ABA ligi, pošto su večeras u Podgorici pobedili Crvenu zvezdu sa 77:73 u četvrtoj utakmici finalne serije plej-ofa.

Crnogorska ekipa je slavila u finalu sa 3:1 u pobedama, osvojila je svoj prvi trofej u regionalnom takmičenju i sledeće sezone će igrati u Evroligi.

"Zaslužili smo peti meč, ali nije bilo samo do nas, bilo je i do nekih drugih stvari", dodao je Lazić.

Kurir sport/Beta

Foto: ABA liga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track