CRNO-BELE SLAVILE U VEČITOM DERBIJU: Partizan napravio brejk u Železniku i poveo u finalnoj seriji protiv Crvene zvezde
Foto: Printskrin

žkls

CRNO-BELE SLAVILE U VEČITOM DERBIJU: Partizan napravio brejk u Železniku i poveo u finalnoj seriji protiv Crvene zvezde

Košarka -

Košarkašice Partizana savladale su ekipu Crvene zvezde rezultatom 80:73 (22:15, 10:24, 24:15, 24:19) u prvom meču finalne serije plej-ofa ŽKLS.

Košarkašice Partizana bolje su odigrale poslednji kvartal igre i kada je to bilo najpotrebinije pokazale hladnokrvnost i sigurnist u šutu.

Važnost meča više je ukočila domaćina. Partizan je posle nešto više od tri minuta poveo sa 16:4, uz trojke Stepanović i Claussen. Zvezda je praktično prve poene postigla iz kontranapada i to preko Jelene Jovanović.

Zvezda je uspela u finišu prve četvrtine da smanji zaostatak. Usledila je serija 7:0, a posle 10 minuta igre rezultat je glasio 22:15 u korist Partizana.

Zvezda je maestralno odigrala drugu četvrtinu. Ušla je u četvrtinu sa devet vezanih poena za dva i po minuta igre. Partizan je imao pet izgubljenih lopti u uvodnim minutama, a prve poene je postigao posle skoro tri minuta igre u ovom delu.

Trojkom Marije Prlje Zvezda je u 20. minutu povela sa 37:30, a na poluvreme otišla sa rezultatom 39:32.

Domaćin je najveću prednost stekao početkom treće četvrtine. Poenima Jovane Adamović Zvezda je povela sa 41:32. Crveno-bele su održavale prednost do sredine četvrtine. Razigrala se Olga Stepanović i povela Partizan u seriju 7:0 za preokret 51:50.

Četvrtinu je završila Bojana Vulić trojkom u poslednjoj sekundi za vođstvo Partizana 56:54.

Rezultatska neizvesnost trajala je većim delom poslednje četvrtine. Možda i ključne poene postigla je Ashley Claussen, na 3:34 pre kraja kada je trojkom donela Partizanu vođstvo 69:63. Zvezda je promašila nekoliko slobodnih bacanja i čistih šuteva u ovom periodu.

Tačku na "I" stavila je Marija Cvetković 100 sekundi pre kraja kada je postigla trojku za 76:67.

Najfikasnija u domaćoj ekipi bila je Adamović sa 15, Stjepanović postigla 13 poena, dok je A. Katanić dodala 12.

U ekipi Partizana Klausen je postigla 22 poena, Olga Stepanović tri manje, uz čak 10 skokova, dok je Ivanka Matić ponovo ostavila dabl-dabl učinak sa 14 poena i 12 skokova.

Druga utakmica finalne serije igra se u petak u Hali sportova sa početkom od 20:30.

Kurir sport

Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track