TANDEM PELIKANSA POSTIGAO 88 POENA! Nju Orleans počistio Portland za polufinale Zapada!
Foto: AP

nba plej-of

TANDEM PELIKANSA POSTIGAO 88 POENA! Nju Orleans počistio Portland za polufinale Zapada!

Košarka -

Košarkaši Nju Orleans Pelikansa plasirali su se u polufinale Zapadne konferencije, pošto su sa ubedljivih 4:0 u seriji savladali ekipu Portlanda.

Četvrti meč (131:123) obeležili su Entoni Dejvis i Džru Holidej koji su zajedno postigli 88 poena, čime su izjednačili rekord Džo Džoa Vajta i Džona Havličeka po broju poena nekog tandema u plej-ofu.

Dejvis je ostvario rekord franšize sa 47 poena uz 11 skokova, od čega je 33 ubacio u drugom poluvremenu, a 12 u poslednjih pet minuta. Holidej ga je pratio sa 41 poenom uz osam asistencija, Etvan Mur je dodao 14, dok je Ražon Rondo ubacio sedam uz 16 proigravanja i sedam uhvaćenih lopti.

S druge strane, Si Džej Mekalum je ubacio 38 poena, Al Faruk Aminu 27, Demijen Lilard 19, dok je Jusuf Nurkić zabeležio dabl-dabl od 18 poena i 11 skokova.

Pelikansi u polufinalu čekaju boljeg iz duela San Antonio - Golden Stejt.

Košarkaši Filadelfije pobedili su Majami sa 106:102 i tako poveli sa 3:1 u prvoj rundi plej-ofa Istočne konferencije NBA lige.

Filadelfiju je do pobede vodio Džej Džej Redik sa 22 poena, Ben Simons je dodao 17, a Džoel Embid 14 poena.

U poraženom timu najbolji je bio Dvejn Vejd sa 25 poena, a najbolje ga je pratio Goran Dragić sa 20.

Naredna utakmica igra se u noći izmedju utorka i srede.

Minesota je smanjila vođstvo Hjuston Rokitsa na 2:1 u prvoj rundi plej-ofa NBA lige, dok je Juta Džez povela protiv Oklahoma Siti Tandera.

Vulvsi su nadigrali Rokitse 121:105 na svom parketu za prvu pobedu u plej-of još od 2004. godine i ere Kevina Garneta.

Presudio je šut "vukova" za tri poena, domaćin je pogodio 15 od 27 pokušaja sa distance.

Nemanja Bjelica nije se upisao na listu strelaca, dobio je samo tri minuta na parketu i za to vreme zabeležio skok uz jedan promašaj. Rokitse je nosio Džejms Harden sa 29 poena uz po sedam skokova i asistencija, Kris Pol je dodao 17, Džerald Grin ubacio 15, a Rajan Anderson dodao 12 poena.

Juta Džez je povela sa 2:1 u četvrtfinalnoj seriji Zapadne konferencije, savladavši Oklahomu u trećem meču rezultatom 115:102.

Junak pobede Jute bio je razigrani Riki Rubio koji je stigao do tripl-dabla, a još dvojica igrača njegovog tima zabeležili su dabl-dabl učinak. Španac je meč završio sa 26 poena, 11 skokova i deset asistencija, pratio ga je Donovan Mičel sa 22 poena i 11 skokova, Rudi Gober je pored 18 poena imao i 12 uhvaćenih lopti.

U poraženoj ekipi Rasel Vestbruk je bio na korak od tripl-dabla sa 14 poena, 11 skokova, devet asistencija, Pol Džordž je ubacio 23 poena, Karmelo Entoni i Rejmond Felton po 14.

Kurir sport, foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Partizan našao vezistu, Zvezda već dogovorila prvo pojačanje. Na kome će crveno beli najviše zaraditi?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track