BITKA ZA BEOGRAD Micić vodi Žalgiris na F4!
Foto: euroleague.net

senzacija na pomolu

BITKA ZA BEOGRAD Micić vodi Žalgiris na F4!

Košarka -

Žalgiris je na pragu evroligaškog čuda! Ekipa iz Kaunasa našeg Vasilija Micića večeras ima šansu da se plasira na fajnal-for u Beogradu.

Momcima sjajnog trenera Šarunasa Jasikevičijusa potreban je još samo jedan korak: da drugi put u svojoj Žalgirio areni savladaju Olimpijakos (19.00) i tako prirede senzaciju kakva je pošla za rukom Partizanu 2010. godine. Malo ko je verovao da će se Žalgiris uopšte naći u drugoj fazi Evrolige, a još manje da će protiv favorizovanog grčkog tima u četvrtfinalu stići do meč lopte.

Zeleni su napravili brejk u Atini, a u trećem meču su u utorak uveče rasturili crveno-bele, pa u paklenoj atmosferi koju prave litvanski navijači žele još jednom da sruše nekadašnjeg šampiona Evrope i stave tačku na ovu seriju. Plejmejker Srbije Vasilije Micić igra sjajno, bio je starter i u poslednjem meču, u kojem je postigao osam poena i imao šest atraktivnih asistencija.

Žalgiris, slažu se mnogi, trenutno igra možda i najlepšu košarku u Evroligi. Talentovani Jasikevičijus majstorski vodi ekipu bez velikih i skupih zvezda, pa je odlično uklopio i Micića, koji je više nego važan šraf u zelenoj mašineriji.

Kurir sport, foto: Euroleague

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Evo zbog koga možemo da se nadamo ozbiljnom uspehu na Svetskom prvenstvu u Rusiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track