CRVENO-BELI STOTKOM ISKALILI BES: Zvezda posle poraza u Čačku deklasirala Zlatibor
Foto: KK Crvena zvezda

SUPERLIGa Srbije

CRVENO-BELI STOTKOM ISKALILI BES: Zvezda posle poraza u Čačku deklasirala Zlatibor

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekpu Zlatibora (102:64), u utakmici 4.kola Super lige Srbije.

Zvezdi je ovo treća pobeda u grupi A gde je trenutno druga iza maksimalnog čačačnskog Borca od kojeg je poražena u prethodnom meču.

Nikola Jovanović sa 17 poena za 15 minuta i Filip Čović sa 14 poena bili su najbolji u redovima pobedničkog sastava.

Bolji od ostalih u Zlatiboru bili su Nemanja Simović sa 15, i Dragoslav Papić i Mladen Pantić sa po 13.

Izabranici Dušana Alimpijevića vratili su se na pobednički kolosek posle kiksa u Čačku i poraza od Borca. Ulogu favorita protiv debitanta u Superligi "morali" su da opravdaju kako bi se iskupili, a imali su i podršku košarkašica koje su odbranile titulu.

Prva četvrtina

Zvezda je meč otvorila sa dve trojke Radnova, a zatim je van linije 6,75 dva puta pogodio i Lazić. Tako je domaći tim, već na startu stekao dvocifrenu prednost. Ekipa trenera Alimpijevića stegla je od prvog minuta odbranu, tako da gosti nisu uspevali da izgrade napade kako su zamislili, što je često dovodilo do teških šuteva i promašaja. Zvezda je posle deset minuta vodila 24:11.

Druga četvrtina

Zlatibor se trgao na startu druge četvrtine, koja je počela nešto lošijem igrom na obe strane terena. Gosti su to iskoristili i smanjili zaostatak na jednocifren, ali su tada Feldin i Janković poenima odbili napad gostiju. Nešto više od dva minuta pre poluvremena Janković pravi nesportski faul na Pantiću koji pogađa jedno slobodno bacanje za 42:26. Posle dvadeset minuta igre na semaforu je pislao 48:31 za Zvezdu.

Treća četvrtina

Zakucavanjem Omića i brzom trojkom Feldina u tranziciji Zvezda u 22. minutu dolazi prvi put do 20 poena prednosti, 53:33.Tri minuta kasnije gosti spuštaju to mini serijom od četiri vezana poena. Lazić je i u nastavku pogodio trojku, a domaći tim posle 30. minuta vodio 77:53.

Četvrta četvrtina

Stefan Janković pogađa trojku posle skoro dva minuta igre u poslednjoj četvrtini za 80:53. Jasno je sve kada je u pitanju utakmica u Pioniru. Pitanje je samo koliko će poena postići Crvena zvezda i kojom će se razlikom meč završiti.

Tok utakmice

Ekipa Zlatibora debitant u Super ligi, trenutno je peta na tabeli grupe „A“ sa pobedom i dva poraza, dok su crveno-beli trenutno drugi sa skorom 2-1, nakon poraza od ekipe Borca u Čačku:

"Kao jedan od najorganizovanijih i najstabilnijih klubova u KLS ove godine, ekipa Zlatibora iz Čajetine, sasvim zasluzeno se našla u Super ligi. Ovaj tim, je sastavljen od iskusnih igrača koji dugo igraju ovaj nivo takmičenja. Mi greške u pristupu birajući protivnika više ne smemo da pravimo, i kroz analize svega što se desilo moramo mnogo bolje u nastavku lige, kako bi osvojili titulu prvaka države" - rekao je trener crveno-belih Dušan Alimpijević.

Duel se igra do 19 časova u dvorani Aleksandar Nikolić.

Kurir sport

Foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track