CRNO-BELI NA PLUS 42: Partizan protiv Vršca brojao do 108
Foto: Fonet

SUPERLIGa Srbije

CRNO-BELI NA PLUS 42: Partizan protiv Vršca brojao do 108

Košarka -

Košarkaši Partizana savladali su ekipu Vršca (108:66) u četvrtom kolu Super lige Srbije.

Crno-beli na domaćem parketu ni u jednom momentu Vrščanima nisu ostavili prostora da se razigraju i na bilo koj inačin ugroze njihovu pobedu. Već prva četvrtina, koju su dobili sa 25:16, ukazivala je na ubedljiv trijumf, što je i potvrđeno na kraju poluvremena kada je na semaforu pisalo 61:33.

Do kraja susreta, četa trenera Nenada Čanka nastavila je da rešeta koš protivnika što razlika od 42 poena na kraju susreta i pokazuje.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Vilijams - Gos koji je, posle brilijantne partije u prethodnom kolu, ovoga puta zabeležio 20 poena, uz 6 asistencija. Pratio ga je novi centar crno-belih Amida brajm koji je imao dabl-dabl učinak od 15 poena i 10 skokova, dok je Vanja Marinković ubacio 14 koševa.

Sa druge strane, Mirko Đerić postigao je 14 poena, dok su Veljković i Momirov dodali po 12.

Prva četvrtina

Start meča obeležile su trojke Đerića sa jedne i Pecarskog sa druge strane. Došli su crno-beli i do +7, pre nego što je Vršac uzvratio, a nakon zakucavanja Veljkovića na semaforu je pisalo 10:6.

Pojačali su domaći igrači odbranu u finišu prve deonice, to je rezultiralo greškama Vrščana koje je kažnjavao Čakarević. Vezao je četiri poena za 25:16 posle prvih 10 minuta.

Druga četvrtina

Seriju Partizana od 9:0 prekinuo je Veljković, ali izabranici Nenada Čanka nisu posustajali i lagano su realizovali napade. Andrić se priključio Marinkoviću koji je završavao napade sredinom ovog kvartala, njih dvojica su napunili koš Vršca i Partizan je brzo stigao do 39:20.

Andrić i Marinković su nastavili odličnu rolu, priključio im se Vilijams-Gos za jednu od najbolji četvrtina u poslednje vreme. Crno-beli su na nešto manje od četiri minuta do poluvremena vodili 50:27. Do kraja četvrtine beogradski klub je uspeo da zadrži napadački ritam i na odmor ode sa ubedljivom prednošću od 61:33.

Treća četvrtina

Ostojić je pretežno poentirao u ekipi Vršca, Bandža Si je vezao dva napada za Partizan, pa je posle polaganja i zakucavanja domaćin vodio 75:42. Pašajlić na drugoj strani postiže trojku, što je samo razljutilo crno-bele – ponovo Marinković i Vilijams-Gos pune obruč rivala i skoro je +40.

Utakmica bez ikakve rezultatske neizvesnosti ulazi u završnicu pred poslednjih 10 minuta Partizan vodi 89:56.

Četvrta četvrtina

Jasno je bilo da su domaći igrači malo umirili ritam, nije se igralo brzo kao tokom čitavog susreta, a sa linije penala se upisao i Tadija Tadić. Partizan je tri minuta pre kraja ubacio sto poena i osigurao ubedljivu pobedu.

Tok meča

Košarkaši Partizana dočekuju ekipu Vršca u četvrtom kolu Super lige Srbije.

Nakon tri startne pobede u šampionatu Srbije, košarkaši Partizana dočekuju ekipu Vršca koja je do sada zabeležila dve pobede i jedan poraz.

Trener crno-belih Nenad Čanak ističe:

"Želimo da protiv Vršca zabeležimo novu pobedu i svesni smo uloge favorita u sutrašnjoj utakmici. Da bi tu ulogu pretočili u pozitivan rezultat, moramo ostati fokusirani tokom čitavog toka meča. Vršac je u poslednja dva kola zabeležio dve ubedljive pobede a u Beograd dolaze rasterećeni i spremni da kazne svaku našu grešku. Protiv Dinamika jesmo prikazali određeni napredak u igri, ali smatram da možemo i moramo puno bolje" - zaključio je Čanak.

Centar Partizana Đorđe Gagić smatra da je samo maksimalno ozbiljan pristup utakmici način na koji crno-beli mogu do pobede.

"Ne smemo da dozvolimo sebi prazne minute, već moramo da radimo i da podižemo svoju formu da bi u plej-ofu bili na svom maksimumu. Vršac je ekipa koja će sigurno iskoristiti svaku priliku da nas kazni ukoliko im za to damo šansu. Zato moramo biti oprezni i maksimalno angažovani od početka do kraja" - istakao je Gagić.

Kurir sport

Foto: aba liga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track