(VIDEO) ZVEZDA NOVOM STOTKOM PREGAZILA MLADOST: Crveno-beli rutinski savladali Zemunce
Foto: Foto: Twitter/KK CZ

superliga

(VIDEO) ZVEZDA NOVOM STOTKOM PREGAZILA MLADOST: Crveno-beli rutinski savladali Zemunce

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras kao gosti beogradsku Mladost sa 104:75 (25:14, 32:25, 19:19, 28:17), u utakmici šestog kola Super lige Srbije.

Svi igrači Zvezde koji su igrali upisali su se medju strelce, sedmorica su postigli dvocifreni broj poena, a najefikasniji su bili Marko Kešelj i Matijas Lesor sa po 14.

Branko Lazić i Nikola Jovanović postigli su po 13, Dejan Davidovac dodao je 12 poena i sedam skokova, a Alen Omić 11 poena. Filip Čović postigao je 10 poena uz 10 asistencija.

U ekipi iz Zemuna najefikasniji je bio Veljko Brkić sa 19 poena, a Aleksa Novaković postigao je 14. Vuk Malidžan dodao je 12 poena i četiri asistencije, a Vojin Svilar 10 poena, osam asistencija i pet skokova.

U Grupi A Zvezda sada ima pet pobeda i poraz, a Mladost jednu pobedu i pet poraza.

U sedmom kolu, u nedelju, Zvezda će igrati na gostovanju protiv Mega Bemaksa, a Mladost na gostovanju protiv Zlatibora.

TOK MEČA:

ČETVRTA ČETVRTINA: Zvezda je do samog kraja rutinski čuvala prednost stečenu na poluvremenu. Očigledno su ponovo imali cilj da postignu trocifren broj poena, što je trojkom u poslednjem minutu uradio Branko Lazić. Pitanje pobednika ovog meča bilo je rešeno praktično u trećem kvartalu kada je Zvezda došla do prednosti od 20+ poena.

TREĆA ČETVRTINA: Tempo igre je drastično porastao. Krenuli su Zemunci na sve ili ništa, što je za posledicu imalo veliki broj atraktivnih poena. Lesor i Lazić su u svo mstilu zakucavali, dok su domaćini na sve načine pokušavali da spreče svoje poniženje. Broj faulova drastično je opao, pa je publika mogla da uživa u košarci.

DRUGA ČETVRTINA: Pre svga odličnom igrom Filipa Čovića i Alena Omića crveno-beli su uspeli da prednost uvećaju i preko 20 poena. Domaći nemaju rešenja za pik en rol igru gostiju koja im donosi mnoštvo poena iz samog reketa. Lesor pogađa kao nikada sa linije penala, a ni ostatak ekipe procentualno ne zaostaje puno za njim.

PRVA ČETVRTINA: Zemunska Mladost je dosta loše ušla u meč, pa je sve to dalo polet igračima Crvene zvezde da igraju dosta brzo i efektivno od prvog minuta. Pokuđali su Zemunci da faulovima zaustave Beograđane i na taj način uspore igru, ali sve to je samo uticalo da veliki broj poena bude sa linije penala. Odlična koncentracija donela je crveno-belima veliku prednost na isteku prvih deset minuta aktivne igre.

Crvena zvezda je trenutno druga na tabeli A grupe sa četiri pobede i jednim porazom. Borac iiz Čačka je trenutno lidrer na tabeli sa svih pet pobeda.

Mladost Admiral zauzima poslednju poziciju sa jednom pobedom i četiri poraza.

Crveno-beli su u prvom međusobnom okršaju pre dve nedelje deklasirali Mladost na svom parketu sa 115:64.

Kurir sport

Foto: KK Crvena zvezda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track