JASIKEVIČIJUS U SVOM STILU: Imamo sjajne čistačice! NBA letnja liga ili porodica...
Foto: Beta

ne da se iznenaditi

JASIKEVIČIJUS U SVOM STILU: Imamo sjajne čistačice! NBA letnja liga ili porodica...

Košarka -

Trener košarkaša Žalgirisa Šarunas Jasikevičius, pričao je predstojećem fajnal-foru u Beogradu, kao i o svojoj budućnosti na čelu litvanske ekipe.

Žalgiris je najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja Evrolige i zasluženo će se naći na završnom takmičenju EL, gde će u polufinalu igrati sa Fenerbahčeom.

"Druge ekipe nas se pomalo plaše. Žalgiris je to i zaslužio. Na fajnal-foru nema slabih ekipa, ali mislim da neki timovi žele da igraju sa nama. Možda se uplašimo zbog atmosfere", rekao je Jasikevičius.

Jasikevičius ovog leta može da ode u više smerova. Sigurno će najveći evropski klubovi biti zainteresovani za njegove usluge, a Barselona, koja skoro sigurno neće produžavati saradnju sa Svetislavom Pešićem, već duže vreme gleda na litvanskog stručnjaka kao na prvu opciju za svoju klupu.

"Ako odete iz Žalgirisa, onda mora da je to zbog nekih mnogo boljih uslova.

Mora se sagledati cela slika – projekat, grad, finansijski potencijal i plata. Ako to uzmete u obzir shvatite da je Žalgiris jedan od najboljih mesta za život i rad u Evropi", jasan je Jasikevičius.

NBA letnja liga je nešto na šta se mnogi evropski treneri odluče preko leta, pogotovo oni manje iskusni jer na to gledaju kao usavršavanje.

"Pomešana su mi osećanja povodom toga. Mnogi su mi preporučili letnju ligu, ali da odem u Las Vegas umesto da se odmaram uz svoju porodicu... Kada pretrpite toliko stresa tokom sezone, jedina stvar koju posle želite da uradite je da pobegnete od košarke na kratko", izjavio je LItvanac.

Šarunas ima potpunu slobodu u šampionu Litvanije, jer se on pita i za dovođenje igrača i ima odličan odnos sa čelnicima kluba.

"Svaki detalj je bitan, sve od klupskog predsednika do čistačica. Inače, imamo sjajne čistačice ovde. Ne znam kako je u drugim timovima, ali meni je ovde rad lagodan. Klub mi dopušta da iznesem svoju viziju i to je veoma bitno", rekao je Šaras.

Kurir sport

Foto: Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track