PARTIZAN SLAVIO NAD DINAMIKOM Čanak: Imali smo krizu, ali smo se trgli
Foto: ABA Liga

CRNO-BELI POBEDILI

PARTIZAN SLAVIO NAD DINAMIKOM Čanak: Imali smo krizu, ali smo se trgli

Košarka -

Trener košarkaša Partizana Nenad Čanak rekao je večeras da je zadovoljan utakmicom protiv Dinamika iako je njegov tim ponovo prikazao velike oscilacije.

"Važna pobeda posle poraza u Železniku – i zbog načina na koji je ostvarena. Ušli smo u krizu igre, u jednom delu utakmice smo se potpuno izgubili, ali smo uspeli da se vratimo i na kraju smo utakmicu dobili rutinski i lagano. Dinamik je ekipa koja je fizički za jedan nivo iznad drugih KLS timova, a u poslednje vreme i igraju bolje nego ranije. Drago mi je što smo se trgli posle perioda očajne igre početkom treće četvrtine i preokrenuli", rekao je Čanak posle utakmice.

Košarkaši Partizana pobedili su večeras na svom terenu Dinamik sa 87:71. Crno-beli sada imaju 7/1 i dalje se bore za prvo mesto u Grupi B Super lige, u kojoj vodi FMP.

Do početka plej-ofa preostala su gostovanja u Vršcu i Valjevu.

"Cilj je da pobedimo sve do kraja i da spremni uđemo u četvrtfinale. Ne odustajemo od onoga što smo najavili na početku Super lige", rekao je Čanak.

Najdžel Vilijams-Gos rekao je da je zadovoljan borbenošću ekipe i reakcijom na poraz od FMP-a.

"Hvatamo dobar momentum za nastavak šampionata", naveo je američki plejmejker.

Trener Dinamika Miroslav Nikolić naglasio je da njegov tim želi da se kroz Super ligu kvalifikuje za Drugu ABA ligu.

"Želimo da pobedimo svakoga, ali uz to forsiramo mlade igrače. Nismo se nadali da ćemo napraviti iznenadjenje, već smo hteli da klinci osete ambijent i da odigramo bolje nego što inače igramo protiv Partizana, koji je mnogo jači i iskusniji od nas. Mi smo svakako treći u grupi, a u plej-ofu ćemo pokušati da napravimo neko iznenađenje", rekao je on.

kurir.rs / Beta

foto: ABA liga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track